Az Európai Üzleti Társulat felszólította az Európai Unió, Oroszország és Ukrajna kormányait, hogy kíméljék meg a külföldi befektetőket a további szankciók bevezetésétől. A korábban az Európai Bizottság támogatásával működtetett társulat nyílt felhívást fogalmazott meg az Európai Unió 28 tagállamának vezetőihez, melyben kifejtik, hogy az Oroszország ellen beiktatott szankcióik egyes szektorokban már súlyosan sértik az európai vállalatok üzleti érdekeit.
Az Európai Üzleti Társulat figyelmeztetése szerint a szankciók az Európai Unióban nem csak a termelőket és beszállítóikat, de az elosztásban, továbbértékesítésben működő vállalatokat is érintik, ami katasztrofális következményekkel járhat; további szankciók esetén a termelés csökkenésével, a munkahelyek tömeges méretű megszűnésével kell számolni.
Az Európai Üzleti Társulat felhívta az Európai Unió figyelmét, hogy ezek a hatások a tagállamok költségvetését is negatívan érintik, és további szankciók esetén jelentős adóbevételektől eshetnek el az európai országok. A társulat hivatalos találkozót követel Jose Manuel Barrosotól a következő héten, Kijevbe tett látogatásakor, valamint emlékeztette arra, hogy az érintett országok kapcsolata elsősorban üzleti kapcsolat, a politikai játszmák abszolút másodlagosak, és a jövőben ezt az európai vezetők is figyelembe kell vegyék.


http://www.hidfo.net/2014/09/04/az-europai-uzleti-tarsulat-nyilt-felhivasban-figyelmeztet-szankciok-karos-hatasaira