Jevgenyij Fjodorjov, az Egyesült Oroszország párt képviselője megvádolta a Google-t, hogy nyíltan anti-orosz pozíciót vett fel. A Google ugyanis aláírt egy együttműködési megállapodást az ukrán titkosszolgálattal (SBU). Fjodorjov meglátása szeint továbbá egyértelmű, hogy a Google a Majdan-téren történt események kapcsán fontos technológiai résztvevő volt, hiszen a segítsége nélkül a Majdan-téren történt eseményeket nehezebben lehetett volna koordinálni interneten. Fjodorjov továbbá azt is nyílt politikai állásfoglalásnak tartja, hogy a Google a kereső főoldalán a betűket többször az ukrán zászló színeire "festette".
Hídfő.net | A Google is kémkedhetett a kijevi rezsimnek
Fjodorjov indítványát támogatta Mihail Deljagin, a Globalizációs Problémákért Felelős Intézet feje is. Deljagin szerint a Google nyíltan belefolyik a politikába a tevékenységével, és az ukrán nacionalistákkal szimpatizál. Deljagin rémutatott, hogy "Mindenki tudja, hogy a Google-t Sergej Brin alapította. Azonban a Google fő részvényese az a Monsato, aki a világot el akarja árasztani a génmódosított élelmiszerekkel. Az érdekesség, hogy a Monsanto kezében van az Academi privát katonai cég, akiket úgy is ismerünk, hogy Blackwater. Az Academi jelenleg nyíltan az ukrán nácik oldalán harcol."
Ne felejtsük el, hogy a Google-ről nemrég derült ki, hogy szándékosan ún. backdoor-okat épített bele az alkalmazásaiba és a levelezésébe, hogy az NSA valós időben tudjon internetes lehallgatást végezni a Google rendszerein keresztül.

http://www.hidfo.net/2014/09/04/google-kemkedhetett-kijevi-rezsimnek