Először azért, mert a tiltás életbe lépésekor a vásárlók azonnal felvásárolták a raktáron lévő készleteket, mondván, nem lesz több. Csakhogy a kereskedőkön nem lehet ilyen egyszerűen kifogni, Kanadán keresztül özönlenek az AK karabély különböző típusai az Egyesült Államokba. A szankció életbe lépése óta a Kalasnyikov 150.000 darab polgári fegyvert értékesített a világban, és ebből a legtöbbet az USA ban. Olyannyira sikeres a gyár, hogy egyes típusokra hónapokat kell várni. A sláger a Kalasnyikov Sajga sörétese, amelyet egyre nagyobb darabszámban vásárolnak meg az amerikai rendőrök is saját használatra.
Hídfő.net | Saiga 12
A civil szférában is ez számít most a félautomata sörétesek etalonjának. A Saiga 12 rendkívül közkedvelt lett a sportolók körében is megbízható és egyszerű működése miatt, emellett kiváló ergonómiával rendelkezik, ami miatt stabilan és pontosan használható.
Hídfő.net | Saiga 12
A Kalasnyikov emellett a világpiacon is növelte eladását, köszönhetően a sokoldalú fejlesztéseknek, és a polgári célra gyártott fegyvereknek. Tavalyhoz képest 40 százalékkal nőtt a gyár termelése amiatt, hogy 27 újabb országban jelent meg a boltok polcain az AK.

http://www.hidfo.net/2014/09/04/aratott-az-ak-az-amerikai-piacon