Donyeck – környékén most a mindenki lövöldöz mindenfelé látszólagos összevisszasága jellemző. A donbasszi főváros repülőterén tegnap este még mindig felfedeztek a népköztársasági erők egy latorkülönitményt. Egész éjszaka, de még ma délelőtt is a milicia tüzérsége ostromolja – zömmel aknavetőkkel ezt az izolált banditacsoportot.
Ugyanakkor Nyalókakirály latortüzérségének város környéki maradványai Donyecket lövik, őket pedig a népfelkelők tüzérsége ágyúzza.

New Year's Bang Gorlovkát is egyre hevesebbel lövi a zsoldoshorda tüzérsége. A térségben komoly tüzérségi párbaj alakult ki. Makejevka és Jenakijevo éjszakája sem volt nyugodt Nyalókakirály tüzérségétől, azok viszont a népfelkelők tüzérsége által vannak zaklatva.
Bergunszkij Razvegy, Georgijevka, Lutugino és Siskovo térségében a visszavonuló kijevi erők újabb súlyos veszteségeket szenvedtek ma délelőtt.

löveg

Mariupol környékén viszont szinte mozdulatlanságba dermedt minden. Ami a katonai tevékenységet illeti. Újdonság, hogy egyre több városlakó tud kimenekülni a valcmanista horda által megszállt Mariupolból, a nem kiépitett utakon át. Úgy tűnik, hogy a városban körbezárt latroknak nincs kellő erejük minden ösvény és csapás őrzésére, és ezt a helybeliek fölismerve – kihasználják.

Az viszont messziről is jól látható, hogy hatalmas erőfeszitéseket tesznek útmenti erőditmények létrehozásáért.


http://balrad.wordpress.com/2014/09/04/fronthirek-ujoroszorszagbol/