Hídfő.net | Iráni nők tüntetnek az országuk atomprogramjának védelmébenIráni nők tüntetnek az országuk atomprogramjának védelmében.
Ron Dermer -Izrael nagykövete az Egyesült Államokban- figyelmeztette az USA vezetését, miszerint bármilyen olyan koalíció, amiben Irán is részt vesz, automatikusan az Izraeli fél nélkülözésével jár. Dermer szerint országa és Irán nem lehetnek partnerek gyakorlatilag semmiben.
Ha figyelembe vesszük a hisztériát, amit Irán lakossági jellegű nukleáris programja okoz, akkor Dermer kijelentése, miszerint "Egy nukleáris kapacitással rendelkező Irán rosszabb az ISIS-nél" nem más, mint egy kis olaj a tűzre. Mindezt mondta annak ellenére, hogy az Egyesül Államok többször utalt rá, hogy Irán, amennyiben együttműködik a Nemzetközi Atomenergia Ügynökséggel, enyhíthet az országot sújtó szankciókon.
Szerencsére Irán legutóbbi gazdasági nyitása az oroszok irányába megoldani látszik az ország időszakosan jelentkező élelmiszerproblémáit. Az új "gabonát olajért" bartelüzletet az orosz mezőgazdasági minisztérium is kiemelten támogatja, legutóbb egy héttel ezelőtt fejezték ki abbéli kívánságukat az oroszok -az orosz rekord gabonatermés miatt, leginkább-, hogy a bartelüzlet zavartalanul folytatódjon.


http://www.hidfo.net/2014/09/19/izrael-szerint-egy-nuklearis-kapacitassal-rendelkezo-iran-rosszabb-az-isis-nel