2014. szeptember 19., péntek

Donbassz frontjain tegnap késő délutántól ma reggelig bezárólag szinte mindenfelé fokozódtak az összecsapások.


A donyecki repülőtér területén a népköztársaságiak nem túl sikeres latormentesitésiakciókat folytatnak. Lövik – lövik tüzérséggel a romokat, amik közül Ljasko “kék banditái” viszont lövik Donyeck lövegeik hatótávján belül eső kerületeit. Ráadásul néha a körbezárt latrok megpróbálnak kitörni – sikertelenül. Viszont a bennrekedt latortüzérség “eredményesen” bombázta egész éjjel az Avgyejevka – felőli Szpartakusz és Gladkovka kerületek lakótelepeit. Tucatnyi a civil áldozat.

A Marinszkij – járásban Kurahovo és Novomihajlovka térségében valcmanista páncélosok lakóházat tucatjait tarolták le az éjszaka. Igen sok civil áldozat lehet a romok alatt.

Makejevkánál a késő este folyamán a népfelkelők tüzérséggel kezdték ostromolni a Kommunár falu melletti zsiványtanyákat. Hasonló áldásban részesültek egész éjjel a Nyizsnyaja Krinyka melletti bérgyilkosok is. A DNR tájékoztatásából az derül ki, hogy helyi idő szerint reggel hat órára ezeket a bandákat teljes egészében felszámolták. Latorhullák százai vannak a lángoló roncsok között.

Jenakijevo mellől a népköztársaságiak az este szemet gyönyörködtető “tűzijátékkel kedveskedtek” a kazánban rekedt latorhordáknak, viszonozva a délutáni Jenakijevot ért latortüzér támadást. A “Poltava” bányaüzem területére összpontositott “tűzijáték” látványa nem hathatott kedvezően a cimzettek kedélyállapotára – nem is beszélve a hatásról.

Harcizkot egész éjjel lőtte Nyalókakirály latortüzérsége. Zujevka határában a latrok megkiséreltek elfoglalni kora este egy milicia blokkposztot. Cendes lopakodás helyett tankokkal közelitették – volna – meg a célt. De hát a tankok azok nem csendes járású lopakodók. A poszt is megmaradt a miliciának, három kijevi tank is elpusztult, és kilenc lator is kiadta a páráját. Jó messze a blokkposzttól.

Gyjebalcsevonál a külvárosban tört ki heves tűzharc a katlanból kitörni szándékozó banditák és a népfelkelők között. Nyolc hordaegyed fűbe harapása után visszatértek “melegedni” a kazánba.

Zsdanovkánál megismétlődött a gyjebalcsevoi sztori. Itt kereken egy tucat valcmanista zsoldos került le a népköztársaságiak jóvoltából a kijevi zsoldlistáról.

Kirovot este a zsoldostüzérség lőtte.

Dzserzsinszknél a népfelkelők a Sumi járási székhelynél lévő latorerőket rohanták le az esti órákban. Itt két milicista elesett – ám a latrok számolatlanul hullottak. A környékbeli erdők tele vannak menekülő banditákkal.

Uglegorszk külvárosát késő este érte latortüzérségi támadás. Három civil áldozatot követelt.

Szofijevkát estétől kezdődően egész éjjel lőtte Valcman latortüzérsége.

Sztyaepanyivkánál a népfelkelők megsemmisitettek egy bandita tüzérségi állást. Foszforlövedékeket találtak.

Volnovaha közelében Novotrojckoban kijevi latorerők bukkantak fel tegnap délután. Meglehetősen nagy számú páncélossal, és önjáró löveggel felszerelkezve.

Jaszinovataja közelében milicista konvojra nyitott tüzet Nyalókakirály tüzérsége. Miután befejezettnek nyilvánitották a vasútállomás elleni lövöldözést. A konvoj megúszta az attakot – de a milicisták “berágtak” a dolog miatt! Az alig öt kilométerre lévő tüzelőállást meglepték. És felszámolták.

Szcsasztyje mellett egész éjjel tusakodtak a felek egy hid birtoklásáért. Reggel nyolc órára a hid összeroskadt – a harc megszűnt.

Pervomajszk környékén az éjjel szórványos tüzérségi lövöldözés volt.

Fascsjovka és Redkodub környékén a népfelkelők rajtaütöttek több latorerőditményen. Tucatnyi bérgyilkos nem érte meg a napfelkeltét.

Tyelmanovszkij területen a miliciák teljes hosszban blokkolták és birtokba vették a Donyeck – Mariupol közötti útvonalat.

Novoajdarra az éjszaka felfigyeltek a népköztársaságiak. Értesüléseik szerint a városban “elszállásoltak” egy századnyi baltikumból érkezett önkéntes mesterlövészt! A tapasztalat pedig az, hogy az ilyen “kitüntetett figyelme” a miliciáknak, az egészségre fölöttébb ártalmas dolgokat eredményez.

Luhanszk környéke viszont viszonylag csendes. Az éjszaka egyébként belépett a Rosztov – régió területére a “Fehér Konvoj III.”
A jelek szerint Moszkvát nem igazán hatotta meg a kijevi udvar haragja az orosz segélyszállitmányok miatt.

Nagyon úgy fest a helyzet, hogy Nyalókakirályéknak a közeljövőben a komolyabb fejfájást nem az oroszországi segélyszállitmányok fogják okozni!

VALAMI KÉSZÜL ÚJOROSZORSZÁGBAN!http://balrad.wordpress.com/2014/09/19/valami-keszulodik-ujoroszorszagban/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése