Tupolev_Tu-95_in_flight
A ‘Medve’ – Tu-95-ös stratégiai bombázó

Az orosz gépeknek talán már a nemzetközi légtérben is tilos lenne repülniük? – Még mit nem! Azt csak szeretné a Nyugat.

Oroszországnak Amerika meg akarta tiltani, hogy saját területén csapatokat mozgasson, az ukrán határ közelében. – Miközben a NATO hadgyakorlatot tartott Ukrajnában, és csapatokat telepít Kelet-Európába, egyes helyeken közvetlenül az orosz határ szomszédságába.

De a Nyugat szerint viszont az nem megengedhető, sőt egyenesen nonszensz és felháborító, ha mindenféle orosz gépek nemzetközi légtérben röpködni merészelnek, – s ráadásul meg is közelítik a NATO egységeit, mint legutóbb például a Fekete-tengeren rendezett hadgyakorlat idején, amikor a kanadai katona néniknek szalad tele nadrágja, a be is perlik a szerintük “csúnya és szemtelen” oroszokat. – Arról persze elfelejtkeznek, hogy a Fekete-tenger nem éppen Kanada beltengere, s oda bizony nagyon is közel van Oroszország.

Az angolszász arrogancia és gőg a mai napon, szeptember 19-én ismét megnyilvánult, – amikor is Brit Typhoon típusú vadászgépek próbálták meg elfogni az a két orosz Tu-95-ös stratégiai bombázó repülőgépet, – melyek NEMZETKÖZI LÉGTÉRBEN, – (minő felháborító cselekedet), megközelítették Nagy-Britannia, Skócia határát. Ám nem lépték át azt.

Úgy látszik, hogy a briteknek is teleszaladt a nadrágjuk, mert rájöttek, hogy adott esetben, bizony ők sem lennének elérhetetlenek, – mert az orosz gépeknek a Brit-szigetek nem is lennének olyan messze. – Lévén a nemzetközi légtérben járőröző orosz gépek: Tu-95-ös stratégiai bombázók voltak, (NATO kódnevük: Bear, – Medve), amelyek nagy kaliberű bombáikkal és rakétáikkal bármilyen ellenséges célpontra képesek csapást mérni, bármilyen időjárási körülmények között.

Bizony a Medve nehézbombázók bárhol megjelenhetnek a világban, – akár egy baráti támaszponton Nicaraguában, vagy fél napokat járőrözve a Brit-szigetek, vagy éppen Észak-Amerika közelében, persze nemzetközi légtérben. – És még Misa interkontinentális rakétáiról nem is beszéltünk.

Úgyhogy jobb, ha a nyugati vezetők nem igazán ugrálnak, – mert az ő földjük sem elérhetetlen. Saját népeiket is veszélybe sodorják.

Tupolev_Tu-95_Marina
A ‘Medve’ (Tu-95), – az oroszországi ‘Engels’ légibázison
Bal-Rad
Források: Interfax, Daily Mail, MTI, Wiki,



A Medve Észak-Amerika partjainál is járt :)

russian-planes-alaska-canada-.si
Az Egyesült Államok és Kanada hadügyminisztériumainak jelentése szerint; orosz katonai repülőgépeket észleltek a határaikon. Az USA és Kanada elfogó vadászai a levegőbe is emelkedtek, ám az orosz gépek egyik észak-amerikai állam határát, sem pedig légterét nem sértették meg.
Az elmúlt héten két alkalommal, s több orosz katonai repülőgép jelenlétét észlelték Észak-Amerika partjai mellett. Szerdán; 2 Mig-31-es nehéz vadászgépet, valamint 2 Tu-95-ös nagy hatótávolságú stratégiai bombázót, s 2 Il-78-as légi utántöltésre rendszeresített tartálygépet.
il-78 001
A gépek jelenlétét az Amerikai Légvédelmi Azonosító Zóna (ADIZ) határain belül észlelték a radarok, amely nem azonos az említett országok határaival. Az ADIZ egy olyan biztonsági zóna, amelybe a belépő légi objektumokat figyelni és követni kezdik az USA és Kanada radarjai, – ennek a zónának a szélessége 200 mérföld.
Ám az ide belépő gépek ellen nem lehet támadást intzéni, – mert a Zóna lényegében a nemzetközi légtérben van. Csakis a felek kölcsönös megfigyelését teszi lehetővé itt is, a nemzetközi jog. Föl is emelkedett az orosz gépek megjelenésekor 2 F-22-es kanadai vadász, hogy úgymond “elfogják” őket.
Csütörtökön pedig két orosz Tu-95-ös nagy hatótávolságú stratégiai bombázó repült át az ADIZ zónán, – melyek megjelenésére, azonnal levegőbe emelkedett “elfogásukra” két kanadai F-18-as.
Az olvasóban persze felmerül a kérdés, hogy miért is ez a hirtelen jött aktivitás Észak-Amerika partjai közelében, – de erre gyorsan választ is adhatunk; több orosz és amerikai médiaforrás szerint ezek a fent említett repülőgépek, a jelenleg is az Orosz Távol-Keleten zajló hadgyakorlaton; a “Vosztok hadgyakorlaton” vesznek részt.
“Bár az elmúlt 5 évben az orosz gépek jelenléte viszonylag rendszresnek mondható az említett légtérben. Eddig mintegy 50 esetben mérték be őket a radarjaink” – mondotta John Cornelio, a NORAD és NORTHCOM szóvivője.
Ám a mai napon (szombaton), az Orosz Védelmi minisztérium kijelentette, – hogy a fent említett gépek nem is a “Vosztok gyakorlaton”, hanem egy külön gyakorlaton vettek részt, amely az egységeik harckészségét tesztelte, – egy váratlan riadó és teljes harckészültség elrendelése esetén.
A minisztérium ugyanakkor hozzátette: tévesek voltak az amerikaik információi a Mig-31-eseket illetően, – tudniillik nem 2 nehéz vadászgépük járt csütörtökön Amerika közelében, – hanem 4.
Mig-31-Russian-Air-Force
Ral-Rad
Források: Russia Today, Ria Novosztyi, Rusarmy.com, Wiki