2014. szeptember 12., péntek

Egészségünk záloga a tiszta víz napi fogyasztása

Fogyaszd tisztán!!!

Szerencsére sok józan gondolkodású orvos van világszerte, aki felemelte a szavát a társadalomban eluralkodott tudatlansággal kapcsoltban a vízfogyasztás jelentőségéről. Ők úttörő munkát végeznek abban, hogy rávegyék az embereket arra, hogy nagyobb figyelmet szenteljenek az orvostudományban hidratálásnak nevezett hétköznapi fontos tevékenységünknek.

A vízfogyasztás fontossága - Idézeteken keresztül

„Ha az orvosi szakmának valaha is a legfelsőbb bíróság előtt kell számot adnia mulasztásos bűneiről, az első kérdés, amivel szembe kell majd néznünk: »Miért hanyagoltuk el a víz, mint terápiás eszköz használatát majdnem húsz évszázadon keresztül?«” – Dr. R. Lincoln Graham.
„A legegyszerűbb igazság, hogy a dehidratáció betegségekhez vezet. Mindenki tudja, hogy a víz jót tesz a szervezetnek. De úgy tűnik, nem tudják, hogy mennyire létfontosságú az ember jólétéhez. Nem tudják, mi történik a testtel, ha nem kapja meg a napi vízszükségletét.” – Dr. Batmanghelidj.
„Sok gyerek nem iszik elég vizet, mert cukros üdítőkön és gyümölcsleveken nevelkedett fel. – Donald K. Brown.
„Legtöbbünk nem issza meg a szükséges vízmennyiséget, ami a javuláshoz szükségeltetik, ezért alulhidratáltan működünk és ennek következményeként különböző betegségektől szenvedünk.” – Julian Whitaker.
„Bőrünkön keresztül elpárolog fél liter víz, a lélegzettel eltávozik naponta 350 milliliternyi, a széklettel elveszítünk legkevesebb 150 milliliternyit. Ez eddig összesen egy liter, úgy, hogy »nem csináltunk semmit«. Az ember nem kaktusz, víz kell neki!” – Dr. Lenkei Gábor

A vízfogyasztás hiánya szellemi leépüléshez is vezethet

„Nem kell a sivatagban eltévedned ahhoz, hogy érezd a dehidratáció hatásait. Szinte minden ember, akivel nap mint nap találkozol, dehidratált. Mennyien panaszkodnak, hogy nincs elég energiájuk? Amerikában ez az első számú panasz. Az elégtelen mennyiségű energia az első jele annak, amikor a vér, a szövetek, a szervek nem kapnak elég vizet, illetve a májad és az agyad, ami a legkevésbé tolerálja a vízhiányt. Ez arra engedett néhány kutatóorvost következtetni, hogy az Alzheimer kór is az agy hosszútávú dehidratációjából ered… Ők nem bolondok, csak szomjasak.
„…Minden alkalommal, amikor megmozdítod valamelyik testrészed, hacsak egy ujjad vagy lábujjad is, víz szükségeltetik hozzá. Ezért van a dehidratált embereknek annyi fájó területük és fájdalmuk főleg az izületi részeken – akár már egész korai fiatalkorban. Ezért van az is, hogy miért néznek ki az emberek olyan öregnek, ugyanis a dehidratált belső szerveik ellopják a vizet a bőrtől, hogy működni tudjanak. Máj, vese, hasnyál, gyomor, belek…


Ne feledd;
normális körülmények között is 24 óra alatt majdnem három liter vizet veszítesz!

Mit gondolsz, mi történik, ha nem pótolod a vízellátást?
A tested egy aszály-állapotba kerül. Csupán 2% esés a hidratációban zavarossá teszi a rövid távú memóriádat, ez az, amikor nem jut eszedbe a barátaid neve, egyszerű számtani feladatok feladják a leckét és elfelejted hova raktad le a kulcsodat. Mivel az amerikaiak 75%-a krónikusan dehidratált, nem csoda, hogy sokan becsavarodnak. Mégis, a megoldás nagyon egyszerű: hideg, tiszta víz. Igyál meg 8-10 pohár tiszta vizet minden nap és meg fogsz lepődni, hány betegség fog eltűnni. Ne aggódj, nem vagy bolond, csak dehidratált.”. Az agyontartósított, agyoncukrozott, széndioxidozott külömböző levek, szemét kólák nem pótolják a kristályos vízet. Sőt! Nem véletlenül vagy egyre szomjasabb, kívánósabb elfogyasztásuk során. A sok felsorolt adalékanyag és természetes/mesterséges cukor éppen hogy vizet von el a szervezetből felszívódása során. Bármilyen meglepő, de a frissen facsart természetesen és teljesen egészséges natúr gyümölcslevek sem helyetesíthetik a vizet. Egyszerűen szükségünk van rá az emésztésnél, a tisztulásnál!


Ez a víztiszta mélység egészséges magasságokba repít

A legegészségesebb víz az erdei forrásokból vagy a bevizsgált ásott, illetve fúrt házikutakból nyerhető – akinek lehetősége van rá, ezt fogyassza, a csapvíz helyett… Sajnos az agyonreklámozott ásványvízzel is vannak kétségek - eleve a széndioxiddal dúsítás, de más határértékekkel sincs minden rendben a szakma szerint.

Dr. Madarasi Pál

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése