Az Újoroszország elleni irtóhadjáratra az ATO kezdete óta eddig mintegy öt milliárd dollárt áldozott a kijevi helytartóság! Ez a “befektetés” a mérhetetlen gyászon túl legalább hatszor ekkora anyagi kárt is eredményezett.

Nyalókakirály és udvartartása a jelek szerint bármi áron teljesiteni kivánja a MEGBIZÓ parancsát. Az egykoron VOLT UKRAJNA EGÉSZÉNEK rendelkezésre bocsájtását.

Donbassz fővárosát a repülőtérre beszoritott valcmanista pribékek a népköztársaságiak figyelmeztetése előtt vad tüzérségi tűzzel ébresztették tegnap reggel.

Tucatnyi civil halottja volt az esztelen valcmanista mészárlásnak.

A tegnapi népköztársasági “figyelmeztetést” követően a bérgyilkoshorda kissé megszeppent, és visszafogta ágyúzási kedvét.

Meglehetősen heves népköztársasági tüzérségi tűzcsapás érte a valcmanista latrokat Szofijevkánál, Centralnajánál, Komisszárovkánál és Csjornohinonál. A Fascsjovkához közeli Juzsnyeje Csjornohinonál lévő pribékcsoportositást a népköztársaságiak széjjelzúzták.

Kirovnál és Novaorlovkánál a kijevi csapatok úgyszintén komoly milicia piszkálódástól szenvednek jelenleg is.

Luhansz az éjszakára áram nélkül maradt, mert a Sztancija Luhanszkajánál lévő villamos erőmű egyik fontos transzformátora egy valcmanista tüzérségi támadásban megsemmisült.


http://balrad.wordpress.com/2014/09/18/donbasszi-harcteri-helyzet-ma-reggel/



Donbassz középnyugati részén “fokozódik a helyzet”!

koty

A Gorlovka – Makejevka – Jenakijevo, és a Zsdanovka “kazánok” körül egyre szorosabb a népköztársaságiak gyűrűje. Mindkét csapdába zárt ordasgyülekezet vadul lődöz kifelé, de ugyanakkor a milicisták sem maradnak adósak a válasszal. Valójában a helyzet inkább vihar előtti “csendre” emlékeztet mindenkit. (Ebben a két kazánban legalább tizenegyezer lator latolgatja a jövőjét! Ami nem biztató!) A térségbe a népfelkelők további tüzérségi technikákat vonnak össze.

A donyecki repülőtér és környéke viszonylag csendes. Kézifegyverekkel riogatják egymást a felek.

A Sztanyicja Luhanszkaja melletti erőmű javitása folyamatban van. Óriási energiákat mozgatott meg az LNR politikai vezetése, hogy a mintegy egymillió ember (és a még működő vállalkozások) villamosenergia – szükségletét minél hamarabb ki tudják elégiteni.

http://balrad.wordpress.com/2014/09/18/donbassz-vihar-elotti-csend/

Ránézve a legújabb – a tegnapelőtti késő esti állapotokat tükröző – haditérképre, nagyon találó “agyorkos” nicknevű “hadielemzőnk” megállaitása: olyan az egész térkép, mint egy ementáli sajtdarab.