Hídfő.net | Az EP bábeli tornya
Az EP "megoldási javaslata" szerint Oroszországot ki kellene zárni a SWIFT rendszerből. A Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication (SWIFT) rendszer hozzávetőlegesen 10,000 pénzügyi központot tart összeköttetésben 210 országból. Ezek a központok 6 milliárd $ értékben hajtanak végre bankokon belüli utalásokat naponta, és a bank-bank tranzakciók nagyobb része is ezen keresztül zajlik, mivel a SWIFT rendszer egyik nagy előnye, hogy a bankok számára az ügyfélről a lehető legrészletesebb információkat biztosítja, és lehetőséget ad tranzakciók blokkolására is.
Brüsszel "megoldási javaslata" nem a krízisre szól, esetleg megegyezésre a további vérontás elkerülése végett. Ez a "megoldás" Brüsszelnek megoldás, hogy valahogy sikerüljön végre Oroszország izolációja. Tekintettel arra, hogy a több körös szankciók nem vezettek eredményre -eddig jobban érintik az EU tagállamok gazdaságait, mint az oroszokat-, Brüsszel kénytelen a pénzfegyverhez nyúlni, mivel más már nem maradt.
A dolog ott hibázik, hogy Oroszország megfelelő mennyiségű aranytartalékot halmozott fel az évek alatt, a belső ipara megfelelő, és ez csak tovább fokozódik, tekintettel, hogy kormányzati intézkedések kapcsán a belső fogyasztást maximálisan igyekeznek belső előállításból, illetve BRICS-országokból származó importtal kielégíteni. Emellett Oroszország sikeresen vezette be energiahordozóit a jól fizető ázsiai piacra is. Ezek a tényezők megfelelő alapot adnak az aranyrubelnek.
Az arany alapú fizetőeszközök ellen a jelenleg ismert leghatékonyabb megdöntő eljárás pedig nem más, mint a háború, ahol a célország iparát lerombolják, és aranykészletét elhordják. Lásd a legutolsó példát, Líbiát.


http://www.hidfo.net/2014/09/18/az-europai-parlament-kizarna-oroszorszagot-swift-rendszerbol