Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője szerint Magyarorságnak minél hamarabb be kellene vezetnie az eurót, mivel a 2004-ben csatlakozott 10 ország közül már hatan bevezették. A DK politikusa szerint ugyanakkor kormányzati döntés van a forint használatának fenntartásáról, és az Orbán-kormány nem akarja bevezetni az eurót. Molnár szerint a kormány amiatt nem akar áttérni az európai fizetőeszközre, mert "nem akarja, hogy a devizahitelesek számára megszűnjön az árfolyamkockázat". A DK politikusa emellett azzal érvelt, hogy az eurozóna tagok részesülni tudnak az európai munkanélküli segélyből, amihez a hozzáférést a kormány "megtagadja tőlük".
Hídfő.net | Molnár Csaba
A radikális atlantisták szerint Magyarországnak törekednie kellene arra, hogy záros határidőn belül bevezesse az eurót. Ugyanakkor emellett értelmes érvek még nem hangzottak el - a devizahitelesek problémája nem érv, hiszen az euró/forint árfolyam ingadozásánál jóval nagyobb gondot okozott a svájci frank, vagyis a DK logikája nem támasztja alá az euró bevezetésének szükségességét. Miért pont euró? Miért nem svájci frank? A radikális atlantisták nem a devizahitelesek bedőlt hitelei miatt aggódnak, hanem funkcionáriushoz méltóan teszik, amit Brüsszel elvár tőlük. Az európai segélyrendszeren élősködést pedig éppen Brüsszel akadályozná meg; egyetlen nyugat-európai ország sem fogja tűrni, hogy a kelet-európai munkanélkülieket az ő munkájukból tartsák el.
Magyarországon mostanra teljességgel irreálissá vált az euró bevezetése. Hazánk idővel csatlakozni fog az eurázsiai vámunióhoz, ami összeférhetetlenné teszi az euró bevezetését vagy bármilyen más, szorosabb nyugati elköteleződés felvállalását. A Visegrádi Négyek már megkezdték az Európai Uniótól távolodást politikailag, így az Orbán-kormány is lépéskényszerben van. Jelen helyzetben a kormány már ha akarja, sem teheti meg, hogy bevezeti az eurót. Az Azarov-kormány példája mutatja, hogy két nagyhatalom közti hintapolitikával előbb vagy utóbb az egyik fél felborítja az egyensúlyt és eltávolítja a kormányt a hatalomból. A radikális atlantisták azzal, hogy az euró bevezetését sürgetik, éppen ezt a helyzetet akarják előidézni; azt akarják, hogy Budapest is Kijev sorsára jusson, mert az általuk vallott elvekkel már csak a teljes káosz közepette lehet érvényesülni.


http://www.hidfo.net/2014/09/18/zavarosban-halasznanak-szerintuk-kell-nekunk-az-euro