Semjén Zsolt kormányfő-helyettes hangot adott annak, hogy az Index.hu liberális híroldal és a baloldali pártok összehangolt támadást indítottak a kettős állampolgárság ellen, az Index pedig a külföldi titkosszolgálatok dezinformációit terjeszti. Semjén szerint az Index, valamint annak alapján az MSZP és a Demokratikus Koalíció „tudatos torzítással, ellenőrizetlen forrásokból származó információk alapján" uszítanak a határon túli magyarok kettős állampolgársága ellen.
Hídfő.net | Semjén Zsolt
A kormányfő-helyettes kifejti, hogy a szomszédos országok "kevésbé baráti" titkosszolgálatai lejárató kampányt indítottak a határon túli magyarok kettős állampolgársága ellen, és ennek a műveletnek része az Index publikációja, miszerint Ukrajnában a maffia tömegesen osztja a magyar állampolgárságot. Semjén elmondása szerint ezeknek a művelet lényege, hogy a külföldi titkosszolgálatok dezinformációs céllal fiktív honlapokat hoznak létre, valamint azokra kétes megbízhatóságú információkat töltenek fel, és azokra hivatkozva korrupciós visszaéléseket sejtetnek az állampolgárság körül.
Semjén hozzátette, hogy aki külföldi titkosszolgálatokkal működik együtt a magyar nemzeti célokat akadályoztatva, az hazaárulást követ el.
Nem ez az egyedüli eset azonban, hogy az Index nyíltan együttműködött a külföldi titkosszolgálatokkal. A Hídfő.net által nyilvánosságra hozott tank-eladásokkal kapcsolatos médiahisztéria részeként az Index szintén a nyugati titkosszolgálatok aknamunkáját alapozta meg. A liberális sajtóorgánum ahelyett, hogy újságíróhoz méltó módon utánajárt volna, valóban ott vannak-e az eladott tankok, ahol a cáfolatok szerint vannak, inkább Moszkva elleni feszültségkeltésbe kezdett; az Index.hu akkor azzal vádolta Moszkvát, hogy magyar szélsőjobboldali szervezeteket támogat. Részlet a liberális oldal egyik publikációjából:
Hídfő.net | Index hazaárulás
Tehát az Index elfogadhatatlannak tartja, hogy Orbán nem "keménykedik" Moszkvával, - szerintük ugyanis ez lenne a megfelelő reakció a kormány részéről. Az Index azt követelné meg a kormánytól, hogy nyíltan ellenséges pozíciót vegyen fel Moszkvával szemben, emellett indirekt módon azzal vádolta Moszkvát, hogy szélsőjobboldali szervezeteket támogat, vagyis felforgatást végez Magyarországon. Mindezek miatt kijelenthető, hogy az Index.hu szándékos diplomáciai zavarkeltést folytat, melynek célja, hogy a magyar kormány és Moszkva közt megromoljon a viszony.
Semjén kijelentése pedig helytálló, a liberális média láthatóan szisztematikusan Magyarország érdekei ellen cselekszik. A kettős állampolgárság kérdésében folytatott tevékenységük szintén ezt támasztja alá; a magyar kormányt ugyanis az alaptörvény kötelezi arra, hogy megvédje a magyar állampolgárokat. Az Index.hu pedig láthatóan propagandafelületet biztosít a szomszédos országok azon törekvései számára, hogy magyar honfitársainkat megfosszák magyar állampolgárságuktól. A liberális média tehát az ellen intéz támadást, ami a magyar kormány számára szükséghelyzetben jogi alapot biztosítana a fellépésre a határon túli magyar állampolgárok védelmében. Az anyaország beavatkozásának jogi alapjai ellen fejtenek ki propagandát, vagyis más országok érdekeiben cselekszenek.
Reméljük, hogy a kormányfő-helyettes szavainak mihamarabb gyakorlati következménye is lesz, és nem marad meg a liberális média elleni szópárbaj szintjén.


http://www.hidfo.net/2014/09/18/az-index-egyuttmukodik-kulfoldi-titkosszolgalatokkal