Krinicsnuju és Miuszinszk az esti órákra felszabadult.

Csjernuhino térségében a miliciák megsemmisitettek két valcmanista latorposztot, a helyzethez képest súlyos emberveszteségeket okozva a bérgyilkosoknak.

Kemerovot Nyalókakirály latortüzérsége lőtte. Válaszul a népköztársasági erők mobil tüzérsége a Popasznaja és Gyjebalcsevo térségébe telepitett tüzérségi ütegeiket alaposan megritkitotta. Személyzettel együtt.

A valcmanista pribékek tegnap csakis és kizárólag tüzérségi tevékenységet folytattak, a közvetlen harcérintkezés lehetőségének hallatára is azonnal elszeleltek mindenhonnan.

Dühüket továbbra is – sőt kizárólag – a lakott területek ágyúzásával élik ki. Juzsnokommunarszk, Sztanyicja Luhanszka, Zsdanovka, Nyizsnyij Krinyka, Verhnyetoreckaja, Csjernuhino, Malaorlovka, Marinyka, Gyjebalcsevo, Zolotoje – és persze Donyeck szenvedtek elsősorban ettől a féktelen dühtől.

Ugyanakkor veszteségeik tegnap eléggé “méretesek” lettek. Leirhattak a hét végén és tegnap mintegy kétszáz BBM (?) – et, amiből kb. 50 darab már csak ócska vashalmaz. Vontatott lövegjük tizennégy veszett oda.

ro

Arról pontos adat, hogy mennyi lator pusztult el tegnap? – nincs. Becslések szerint Donbasszban legkevesebb kétszáz lator került lehúzásra Nyalókakirály zsoldlistájáról.

Elesett viszont tegnap hat milicista, és életét vesztette legalább hatvan polgári személy. A civil áldozatok között van négy gyermekkorú is!




Ma reggel Donbasszban váltakozó hevességgel – de folytatódnak a harcok.

Kirov lakótelepeit lövi Valcman latortüzérsége.

Szeverodonyecknél és Liszicsanszknál a népköztársasági erők kora reggel lerohantak egy hordakonvojt. Nyolc RDG megsemmisült, és legalább huszonöt lator végképp letette a kanalat.

A T1303 számú úton Orehov és Novotoskov között a miliciák megismételték az akciót. Teljes sikerrel.

Donyecknél a repülőtérről ismét kifelé vágyakoznak Nyalókakirály bérgyilkosai. Ezzel a mai kisérlettel is kudarcot vallottak.

Новости ДНР и ЛНР сегодня 16.09.2014: Донецк, Луганск, Славянск, Мариуполь

A reptéren rekedtek ezzel a kisérlettel párhuzamosan lőtték tüzérségükkel a Putyilov – kerületet, és Vodjanoje lakóházait.

Mariupolban a helyi civilek kézzel elbontottak három latorposztot, és nem hajlandók újakat épiteni!

Szlavjanszkban pedig az oda befészkelt jobbszektorosok rettegnek. Ismeretlen mesterlövészek vadásznak rájuk – számukra félelmetes sikerrel. Az utóbbi három napban tizennégy újnáci bánta a vadászatot. Egyik sem tud többé beszámolni fajtestvéreinek donbasszi élményeiről.

Nem okvetlenül harctéri hir, de Nyalókakirályék eldöntötték: Bezárják a LAZ – t, a Lvovi Autógyárat. A többnyire autóbuszokat gyártó üzem legfőbb vásárlója Oroszország volt.
Közel tizezer ember kerül az utcára!

Szlava Ukrajinye! Szlava Majdan!

http://balrad.wordpress.com/2014/09/16/ejjeli-tajekoztato-donbassz-frontjairol/