A szélsőjobboldal korábban spontán tüntetést tartott a parlament előtt, - a beszámolók szerint egy szemetes konténert vontattak az épület elé, majd elfogták Vitalij Zuravszkij országgyűlési képviselőt és a szemétbe dobták.
Hídfő.net | Konténerbe zárt képviselő
A Jobb Szektor tagjai bezárták a képviselőt a konténerbe, majd megpróbáltak behatolni a parlament épületébe, hogy más képviselőket is bezárjanak. A szervezet tagjai kijelentették, hogy a hozzá hasonlók miatt haltak meg bajtársaik a délkeleti fronton. Addigra kivonult a Nemzeti Gárda 70 fegyverese és feltartóztatta a Jobb Szektor tagokat, majd összecsapás bontakozott ki a szervezet tagjai és a rendőri erők közt.
Vitalij Zuravszkij egyike volt a Régiók Pártja azon politikusainak, akik közvetlen részt vettek az Európai Unióval folytatott tárgyalási folyamatban és a párton belül az Európai Bizottság feltételeinek teljesítését sürgették. Mikor Janukovics mégsem írta alá az Európai Unióval a társulási egyezményt, Kijevben nyugati zsoldosok és a szélsőjobboldal részvételével külföldről vezérelt forradalom kezdődött, hogy kikényszerítsék az európai uniós csatlakozást. Zuravszkij egyike volt a Régiók Pártja azon politikusainak, akik az atlantista hatalomátvétel idején nem menekültek el az országból, valamint teljes mellszélességgel támogatták a Jacenjuk-kormányt az Európai Unió és az IMF feltételeinek teljesítésében.
Az ukrán parlament ma ratifikálta azt a társulási megállapodást, amit Janukovics nem volt hajlandó aláírni és ami miatt a nyugati országoknak saját kormányt kellett pozícióba tenniük az EU-csatlakozás levezénylésére. A Jobb Szektor korábban már hangoztatta, hogy abban az esetben, ha a kijevi junta nem tesz eleget a követeléseiknek, Kijevbe vonulnak és a kormány ellen folytatják a fegyveres harcot. A kijevi kormány átmenetileg engedett a zsarolásnak, korábban Dimitrij Jaros, a Jobb Szektor vezetője tárgyalásokat folytatott a Jacenjuk-kormánnyal és megállapodtak, hogy a szélsőjobboldali szervezet tagjait integrálják a hatalmi struktúrákba (rendfenntartás, hadsereg és nemzetbiztonsági szolgálatok). A Jobb Szektor tagjai közül azonban rengetegen meghaltak a fronton, - Kijev szándékosan ellátmány nélkül küldi a válságövezetbe a szélsőjobboldali fiatalokat, hogy leszámoljon a belső ellenzékkel.

http://www.hidfo.net/2014/09/16/kijev-ellen-fordult-jobb-szektor
1

Kedden a Kijevi Parlament, a Verhovna Rada épülete előtt összecsapásra került sor a rendőrség és a Jobb Szektor martalócai között. Jelen voltak zászlókkal a “Szvoboda” aktivistái is.

A mintegy 30 jobb szektoros követelte a lusztrációs törvény elfogadását, ennek nyomatékosítására, a Parlamentbe próbáltak betörni. – A Nemzeti Gárda azonban útját állta a hőbörgőknek.
2
Korábban tojásokkal dobálták a rendőröket, gumiabroncsokat gyújtogattak.
6 3 4 5
Majd egy szemetes konténerbe hajították Vitalij Zuravszkij országgyűlési képviselőt:, mondván: “Ide való vagy!”
7 8 9 10 11
És még örülhet a képviselő, hogy nem gyújtották fel, mert bár a fotókon nem látszik, de később gumiabroncsot dobtak rá, s valamilyen folyadékkal locsolták…
B-R
Források: Ruvr.ru, Euronews, Fotók: Крыса из нержавеющей стали