Irán elérhetetlenné tette az országban az Index.hu liberális hírportált, és a korábbi indexes publicisták által megszállt HVG-t.
A két oldal cenzorlistára került, elérhetőségüket beütve Irán területén egy hivatalos linkgyűjteményt nyit meg a böngésző, ami rendszerint a szűrt tartalmak helyén jelenik meg.
Hídfő.net | Irán blokkolja az Indexet
A szélsőségesen liberális Index.hu korábban rendszeresen tett közzé álhíreket, miszerint Irán együttműködik az Egyesült Államokkal az ISIS elleni harcokban Szíria és Irak területén. Hamenei ajatollah azonban tagadta, hogy elfogadták volna az Egyesült Államok ajánlatát az "együttműködésre", így mind az Index, mind pedig az Index volt publicistái által megszállt HVG valótlan állításokat közölt az iráni kormánnyal kapcsolatban.
Mindazonáltal a külföldi liberális sajtó hazugságai alkalmasak lehettek a nyugalom megzavarására és kormányellenes elégedetlenség szítására. Iránban a társadalom nem részesült 25 évi liberális felforgatásban, így sokak számára felkavaróak lehettek azok a hírek, miszerint a kormány együttműködik az amerikaiakkal.


http://www.hidfo.net/2014/09/16/iran-elerhetetlenne-tette-magyarorszagi-liberalis-sajtot