Az ENSZ mára atlantisa gittegyletté vált
Az ENSZ nem képes már betölteni azt a szerepét, amelyért létrehozták, megérett a megújulásra vagy a felszámolásra. Nem a bútort, hanem a lányokat kell lecserélni, vagy be kell zárni a kupit
Az ENSZ (többek közt a BT) sorozatosan rossz, gyakorta az atlantista érdekeknek megfelelő elfogult döntéseket hoz, sőt már odajutott, hogy a saját szabályait is felrúgta. Munkája egyre gyakrabban bizonyult hatástalannak és eredménytelennek különösen az elmúlt 10-15 évben. Akár szakmaiatlanság, akár etikátlanság az oka, a végeredmény tekintetében pontosan annyira felesleges és káros a működése, mint azok a más hasonló nemzetközi szervezetnek (WTO, WHO stb) melyek mára csupán egyetlen jól körülhatárolható nemzetek felett álló pénzcsoport érdekeinek elvtelen kiszolgálójává váltak.
donbasszi_civilek_rakétázásaMert csak bizonyos civilek kiirtása számít humanitárius vészhelyzetnek?
Ha eltekintünk attól a durva kettős mércétől, hogy miközben a cionista jajveszékeléstől visszhangzik a világ egyetlen izraeli kisgyermek halála miatt, aközben több száz palesztin, iraki, orosz kisgyermek halála a most sivalkodó izraelieket nem  zavarja. Ráadásul a “nagy demokráciák” (saját lakosságukkal ellentétben!) egyetlen elítélő nyilatkozat, szankció, bojkott alkalmazása nélkül hallgatnak, mint sz.. a fűben.
Ha ettől eltekintünk, akkor látni kell, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsának tagjai június óta nem gondolták úgy, hogy humanitárius vészhelyzet lenne Dél-Kelet-Ukrajnában, vagy, hogy szükség lenne egy segélyfolyosó megnyitására. És ezt még le is nyilatkozták! Ezzel szemben a békés lakosság már akkor egyre többet szenvedett az ukrán fasiszták állandósult terrorcselekményei, és a hazai, nemzetközi zsoldos seregek azóta sem szűnő támadásai miatt, mivel a lakosság lemészárlására és létfeltételeinek lerombolására harci repülőgépeket, nehéztüzérséget vetnek be azóta is.
fehér_konvoj2A demokráciák “segítségének” célja a civilek további pusztítása és szenvedése?
Moszkva azt javasolta az ENSZ Biztonsági Tanácsának, hogy szólítson fel tűzszünetre a délkelet-ukrajnai orosz segélyművelet lebonyolításának idejére – közölte az orosz külügyminisztérium 8.14-én csütörtökön, miközben az orosz-ukrán határon megkezdték a segélykonvoj vámkezelését. Az ENSZ természetesen – ahogy várható volt – a kisujját se mozdította.
Noha a konvoj több mint 280 teherautója (nem 15 db!) augusztus közepe óta vesztegelt az ukrán határ közelében, miután Kijevvel nem sikerült megegyezni a segélyakció biztonságának garantálásáról, annak ellenére, hogy a konvoj elindításában szerda óta nagy számban és tevékenyen részt vett az ICRC genfi központjából érkezett több tucat vöröskeresztes tisztségviselő is. A nyugat nagyon demokratikus országai az ukrán junta légből kapott vádaskodásait ismételve igyekezett elszabotálni a segítséget. Ennyi tellett tőlük „segítség” gyanánt.
olajfinomitó_rakétatalálatAki a segítséget komolyan gondolja és tesz is érte
Szerencsére Moszkva nem ilyen tesze-tosza és nem ilyen képmutató. Miután az oroszok elunták a szándékos akadályoztatást, időhúzást és kötözködést, melynek célja a segély távol tartása a rászorultaktól, illetve az emberek megmentésének megakadályozása volt, amint megkapták az első engedélyeket, megindították a teljes Fehér Konvojt.
És ebben igazuk is volt, hiszen nem csak egy-két dologra van szüksége az elgyötört lakosságnak, melynek már 3. hete, se áram-, se víz-, se gáz, se gyógyszer, kötszer se élelmiszer ellátása nincsen. Ugyanis az ukránok ezeket az intézményeket, közműveket és gyárakat szánt-szándékkal szisztematikusan megsemmisítették rakétacsapásokkal, bombázásokkal.
Vádoljuk mindazokat…!
Akik a segélyszállítmány eljutásának útjába szándékosan akadályokat gördítettek, vagy annak biztonságos eljuttatásáért a kisujjukat sem mozdították, – ilyen az ENSZ is -, ezek a népirtás támogatásával vádolhatók, az pedig, mint a emberiség elleni bűncselekmény, nem évül el, de az emberek sem felejtik, és nem is bocsájtják meg.
Barack Obama amerikai elnök és Angela Merkel német kancellár is ebbe a körbe tartozik, mint mindenki, pl. az EU is, aki segítség helyett akadályozta és provokációnak minősíti, az orosz humanitárius segély eljuttatását, vagy kiáll az ukrán junta gyalázatos viselkedése mellett,
Vitalij Csurkin orosz ENSZ-nagykövet ugyanakkor azt kifogásolta, hogy több BT-tagot nem is a kelet-ukrajnai humanitárius katasztrófa aggasztotta, hanem az orosz segélykonvoj esete. Csurkin a BT-ülésen felszólalva kifejtette, hogy Oroszország azután indította útnak a konvojt, hogy hivatalos engedélyt kapott rá Kijevből.
palesztinA kettős mérce az egyik legaljasabb és legalattomosabb típusos viselkedés
Akik pedig amiatt hisztiznek és szaggatják meg a ruháikat, és hullatnak krokodil könnyeket, hogy az oroszok megsértették az állítólagos „ukrán” határokat, két dolgot ajánlunk a figyelmébe:
1. Az ENSZ Humanitárius Ügyek Koordinációs Hivatala (OCHA) arról adott hírt, hogy 15 teherautónyi segélyt juttatott el a szíriai vörös félhold raktáraiba 30 ezer ember megsegítésére a lázadók által ellenőrzött területeken Aleppó tartomány nyugati részein – közölte pénteken a világszervezet szóvivője. A segélyezés körüli gondok miatt Ban Ki Mun egy bizalmas jelentésben azt javasolta, hogy a Biztonsági Tanács (BT) Damaszkusz engedélyétől függetlenül is hatalmazza fel a világszervezetet élelmiszersegély és gyógyszerek Szíriába szállítására…”
2. Az oroszokon kívül egyetlen úgynevezett nagy nyugati „demokrácia”, sem ajánlott fel segélyt, segítséget, épp ellenkezőleg. Az IMF már arról ábrándozik, hogy az ő HITELÉBŐL az ÁLATLA KIJELÖLT multik építhessék újjá, amit az ő HITELÉBŐL finanszírozott rombolással semmisítettek meg.
Vajon, ha nem a donbasszi orosz lakosságot, hanem a nyugati és galíciai ukránokat érte volna ilyen aljas támadás, illetve infrastruktúrájuk lerombolása, akkor is heteken át vitatkozgatott volna a fenti díszes társaság, még több áldozatra várva?
Tessék tudomásul venni, ha tombol a tűz akkor tűzoltás helyett csak az aljas kufár kezd el vitatkozni a locsolócső áráról!

Audie – Szabad Riport
felhasznált információk: népszava/napi világgazdasá/index/kitekintő