A médiában nő az Oroszország elleni információs háború. Felszólítják az oroszokat, hogy vonuljanak ki, vagy még több szankciók jönnek. A cinkos világ-média egyre hangosabban próbálja alátámasztani háborújuk szükségességét. A NATO arra törekszik, hogy elterelje a figyelmet az ukrán kormány tetteiről elítélve az orosz, segélyt szállító konvoj belépését Ukrajna területére.

László Horváth fényképe.

A szervezetet nem aggasztja a humanitárius katasztrófa az ország keleti részén. Ezt a Twitteren írta a NATO állandó oroszországi képviselete.
Az oldalon az is olvasható továbbá, hogy a NATO nem érdekelt a válság valódi megállításában. Csak a geopolitikai törekvéseit és nem pedig az emberi veszteségeket tartja szem előtt.
A NATO oroszországi képviseletének oldalán hangsúlyozzák, hogy az orosz humanitárius segélyt a nemzetközi jogszabályoknak megfelelően juttatták el Ukrajnába.
Merkel és Obama pénteken egymás közt váltott kiszivárgott telefonbeszélgetése szerint,
* ki kell vonni a konvojt az ukrán területekről,
* Oroszországnak el kell fogadnia azokat a  feltételeket, amelyekről korábban megegyezett Ukrajnával és a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságával.
Mindkét vezető aggódik, amiért az oroszok komoly csapat összevonásokat végeztek a határ mellett. Kijev és a Vöröskereszt engedélye nélkül pénteken lépte át az ukrán-orosz határt az -  u.n. humanitárius - segélyt szállító konvoj.

Bíró Dalma összeállítása