Felmerül a gyanú – vinnyognak Kijevben – hogy a donbassziak előre tudhatták, hol és mikor érnek földet a valcmanista bérgyilkosok. Vagyis elárulták őket – nyafognak a kijevi udvarban. A ledobott hordát szinte az utolsó szálig megsemmisitették. Közel nyolcvan lator harapott a fűbe, néhánynak a levadászása még mindig tart.

Mára virradóra közben tüzérségi lövedék csapódott be egy templomba a Donyeck megyei Kirovszk városban. Mise közben érte találat az épületet. A lövedék a tetőszerkezetbe csapódott, a beszakadt födém pedig az imádkozó hívőkre esett. A tüzérségi támadás lerombolta a templomot. Hárman életüket vesztették.
Sérülésekkel kórházba került a templom papja, a felesége és három asszony. Az egyházi hivatal szerint találat érte az ottani kórházat is: két ember meghalt, és vannak súlyos sebesültek is.

Donyeckben ma kora reggel több tüzérségi gránát becsapódása jelezte: a latortüzérség felébredt.

Egy fiatal család mindhárom tagja – férj – feleség – 11 éves kislány – az óvóhelyre igyekvés közben meghaltak.

Az Ilovajszknál tönkrevert ljaskoista “Donbassz” latorzászlóalj alig megmenekült parancsnoka a kijevi udvart hibáztatja minden kudarcért.

“Kevés embert, elégtelen technikát, küldtek ide, utánpótlás nélkül.”

Ma reggel az LNR bejelentette: ma hajnalban a népfelkelő erők meginditották offenzivájukat a Gyebalcsevo és SZEVERODONYECK (!) környékén a valcmanista megszálló latorerők ellen.

A jelentés szerint mindkét térségben mintegy egyórás tüzérségi előkészités után harckocsik fedezete mellett támadják Valcman hordáit. Gyebalcsevonál a bérgyilkosok már az “előkészités” során elképesztő veszteségeket szenvedtek.

Szeverodonyecknél pedig szemmel láthatóan nem is számitottak Nyalókakirály banditái egy támadásra.

http://balrad.wordpress.com/2014/08/24/rosszul-kezdodott-ma-nyalokakiraly-napja/



A mai hajnalon a donbasszi népfelkelők által meginditott offenziva a kijevi junta közeli totális katonai vereségét vetiti előre Donbasszban.

mil

Novodornoje, Agronomicseszkoje, Novokatyerinovka, Oszibkovo, Klenovka, Sztojityel és Leninszkoje térségét teljesen kisöpörték a miliciák.

Vojkovszkij, Kutejnyikovo, Blagodatnoje, Alekszejevszkoje, Uszpenyka és Uljanovszkoje térségében HÉTEZER valcmanista latort zártak hermetikus gyűrűbe, ahonnak kitörési lehetőségük a bérgyilkosoknak nincs! És micsoda “vadak” lettek bekeritve. A 28. és a 30. gépesitett dandár, a 95. légiszállitású dandár, az Ajdar” a “Donbassz” és a “Sahtyarszk” pribékzászlóaljak.

Már eddig is irtózatos mennyiségű technika és munició került a miliciák kezére.

Várhatóan még a mai napon két blokkolt latorbandát teljesen fel fognak számolni az Oljenovszkoje – Kutyajnyikovo – Blagodatnoje – Uszpenovszkoje térségben.

http://balrad.wordpress.com/2014/08/24/megkezdodott-valcmanek-donbasszi-katonai-osszeomlasa/