Tegnap dél óta nem érkezett jelentés a Luhansz környéki harcokról. A “fősodratú” médiák mind Ukrajnában, mind pedig a “baráti” országokban Luhanszk már tegnapi “felszabaditását” jövendölték.

A valóság:

Luhanszkot a valcmanista latortüzérség minden eddiginél vadabb tempóban lövi. Az északi és a déli külváros egyes részein még ma hajnalban is utcai harcok voltak, ám a betörni szándékozó pribékek próbálkozásai sorra meghiúsultak.

A várost védő népfelkelők ma délelőttre jelezték, hogy MEGPRÓBÁLJÁK kifüstölni a Veszeleja-hegyre befészkelt latortüzérséget fölszámolni, mert pillanatnyilag Luhanszkra nézve ez a hely jelenti a legnagyobb veszélyt.

Nagyjából ez jellemzi Luhanszkot. Ostromló banditák sehol, utcai harcok sehol, – csak tüzérségi belövése! Azok viszont sűrűn!

A várostól délre eső frontszakaszon Hrjascsevato és Novoszvetlovka környékén vannak jelenleg is harcok. A brigantik kitakaritása ebből a körzetből az “Izvarino” határátkelőhöz vezető út biztositása miatt szükséges.

Az északi frontszakaszon ugyanakkor a “lutiginoi-katlan” szépen telik. A jelentés szerint már mintegy négyezer lator zsúfolódott össze ezen a viszonylag kis helyen.

A “lutiginoi-katlan” ismét egy olyan gyászos emlékű hely lesz Nyalókakirály számára, hogy azt még álmában sem felejti el.

Ám hogy mennyire jól áll a Donbassz elleni “felszabaditó” háború, kiválóan jellemzi: Nyalókakirály Ukrajnába vezényelt vissza minden ukrán katonát, akik valamilyen külföldi “misszióban” vesznek részt a fene tudja hány helyén a világnak. Irány a donbasszi mészárszék.

http://balrad.wordpress.com/2014/08/19/luhanszk-valcmanista-felszabaditasa-meg-varat-magara/