Privatizálna akarja az ukrán kormány az állami tulajdonban lévő vállalatok nagy részét. A privatizációs programból a stratégiai fontosságú vállalatok maradnak ki – közölte Arszenyij Jacenyuk, illegitim ukrán miniszterelnök. Hogy mi számít stratégiai ágazatnak, arról a későbbiekben dönt a Rada, - annyi azonban már most is tudható, hogy az energiaszektort nem tartják stratégiai ágazatnak, mert a gáztranzit-rendszert és a gáztározókat is privatizálják.

Jacenjuk szerint „a kormány feladata, hogy eladja az állami tulajdont, kivéve a stratégiai jelentőségűeket." A nyugati országok által hatalomba tett kormányfő azzal indokolta a lépést, hogy "az állami tulajdonú vállalatoknál nagymértékű korrupció van jelen".
Hídfő.net | Jacenjuk és RompuyArszenij Jacenjuk és Herman van Rompuy
A kormány nemrég közzétette azon vállalatok listáját, melyeket 2014 folyamán fognak privatizálni. Összesen 164 objektum került fel a listára, melyek összértéke mintegy 15 milliárd hrivnya.
A kijevi puccs idején kiszivárgott információ szerint azonban jóval nagyobb volumenű privatizációra készül a Jacenjuk-kormány. Ezek az intézkedések az IMF és az Európai Unió feltételei Ukrajna számára, cserébe az IMF hitelért és az uniós csatlakozásért. Ha "a kormány feladata az állami tulajdon eladása", a kijevi kormány feladatait az Európai Unió szabja meg.
http://www.hidfo.net/2014/08/19/jacenjuk-kormany-feladata-az-allami-vagyon-eladasa




Újabb “Nagy Terv” Nyalókakirály asztalán!

Nos, az ukrán helyzet annyira kezd Nyalókakirály körmére égni, hogy meglehetősen brutális lépésre szánták rá magukat az udvar hatalmasságai.

Anton Gerascsenko ma délelőtt Kijevben elképesztő tervet vázolt fel sajtótájékoztatóján. Gerascsenko az elgondolásról mint a valcmanista belügy tanácsadója, és vélhetőleg mint ötletgazda nyilatkozott.

Брифинг советника главы МВД Украины Антона Геращенко. Архивное фото

A terv lényege, hogy minden olyan internetes portált és oldalt betámadjanak, ami nekik – mármint Nyalókakirálynak és udvartartásának – nem tetszik. Legyenek azok bárhol a világban. Ha nem a kijevi latorhatalom vitorláját dagasztó szelet fújnak, akkor azokat az oldalakat “levakitják”!

Gerascsenko állitása szerint ugyanis ezek az internetes portálok meg egyebek csak butaságokkal tömik az ukránok fejét, és megzavarják a hazafias gondolkodásukat. Arról már nem is beszélve, hogy bátoritják a “terroristákat”, és információkkal is ellátják őket. Követendő “jó” példaként – kiket másokat? – mint Izraelt és az USA-t hozta fel.

A megvalósitás csupán technikai részletkérdés – mordult egy riporteri kérdésre, és szerinte napokon belül meg is valósitható a Nagy Terv!

De persze nem állnak meg csak az internetnél. Van kidolgozott elképzelésük a műholdas televizióscsatornák, és mindenféle hirközlő berendezés blokkolására. Ez is a “Nagy Terv” része.

“Az ellenséges propagandának elejét fogjuk venni!” – reccsent rá Gerascsenko az elképedt újságirókra. “Rendet csapunk a hirközlés terén, elég volt a dezinformációból.”

-Ezek után semmi kétség: Az utolsó akadály is el fog hárulni “Kelet-Ukrajna terroruralom alóli gyors felszabaditása és demokratizálása útjából”!

http://balrad.wordpress.com/2014/08/19/ujabb-nagy-terv-nyalokakiraly-asztalan/