Ledózerolták a romos cigánytelepet Miskolc Martin-kertvárosi részében, miután az önkormányzat nyolc lakást korábban kiürített, egyet pedig végrehajtással megvásárolt. Egy családdal nem tud mit kezdeni az önkormányzat, a romos épületben egyelőre még ott maradnak, miközben körülöttük elbontják a teljes lakótelepet. A helyiek közül sokan végignézték a munkálatokat, ők örömmel fogadják a telep elbontását.
Hídfő.net | Cigánytelep bntása
A romtanya felszámolása a sajtó figyelmének középpontjába került; a Demokratikus Koalíció már deportálásról és cigányholokausztról beszél, miközben Miskolcon a helyi cigányok sátrakat húztak fel és tüntetnek a Városháza mellett a "kitelepítések" miatt. A helyi nyomortelepekről az önkormányzat már korábban megkezdte a kiköltöztetéseket.
A fideszes polgármester a sajtónak nyilatkozva elmondta, hogy 35 ezer miskolci nevével, aláírásával állt ki a gettósodó területek felszámolása mellett, - valamint hangsúlyozta, "sosem fognak azoknak a pártjára állni, akik nem tartják be a jogszabályokat, és hosszú évek óta nem fizetik a bérleti és közüzemi díjakat."
Arról van szó ugyanis, hogy a helyi kisebbség megtehette, hogy éveken át nem fizeti a közüzemi számlákat. Miközben a magyar embert, ha két hónapig nem fizet villanyszámlát, máris fenyegeti a lekapcsolás, bérlakásból nemfizetés esetén azonnal költözni kell, a kisebbség megtehette, hogy éveken át nem fizet, a felmerülő költségeket pedig az állam és az önkormányzat az adófizetők pénzéből állja.
Akik cigányholokausztról, deportálásról beszélnek, gondoljanak arra, hogy a kisebbség már így is évtizedes állami gondoskodást kapott, mégpedig olyan mértékben, amit az elmúlt 25 évben Magyarországon magyar ember soha nem kapott. Kinek engednék meg, hogy a közüzemi számlákat ne fizesse, a lakhatásért ne fizessen, mégsem kapcsolna le semmit a szolgáltató és ki sem lakoltatnák? A többségi társadalomnak mindenért fizetnie kell, miközben a kisebbség faji alapon ingyen kaphat alapvető szolgáltatásokat.
A miskolci önkormányzat a most ledózerolt épületek helyén vélhetően egy kisebb városközpontot alakít ki. Mindenféleképpen szebb látvány lesz, mint a falakra kent ürülék, a bűzlő nyomortelepen szaporodó patkányok, amiről a helyiek a média képviselőinek beszámoltak.


http://www.hidfo.net/2014/08/08/deportaljak-miskolci-ciganyokat