A nyugati média próbálja úgy beállítani az Oroszország elleni szankciókat, mintha azok egyáltalán veszélyt jelenthetnének az orosz gazdaságra. Itt van például az orosz húsimport esete is.
A hús előállításához takarmány, víz, egészséges környezet szükséges, szakértelem, megfelelő egészségügyi háttér. Megvannak-e ezek Oroszországban? Megvannak. Óriási területeken lehet takarmányt termelni, és az országban régóta folyik állattenyésztés. Nem egy afrikai elmaradott országról beszélünk, ahol azt sem tudják, hogyan kell üzemi környezetek között állatot tenyészteni.
A nyugati államok a volt szocialista országokban a rendszerváltoztatás után csak egyféleképpen tudtak a mezőgazdaságban piacot szerezni: megfelelő politikai segítséggel privatizálták a jól működő termelőszövetkezeteket, a magas minőségen gyártó konzervgyárakat. A gabonapiacon hihetetlen méreteket öltött a spekuláció. Ezt a forgatókönyvet ismerjük jól - a feldolgozóüzemek bezárása után jóval drágábban jelentek meg a polcokon a nyugati termékek. A cukorgyárak eladása, bezárása és a cukordrágulás egy olyan nyilvánvaló példa volt, amit nem fogunk egykönnyen elfelejteni, - de ugyanez zajlott le minden mezőgazdasági ágazatban.
Nagyot nyertek az élelmiszer forgalmazók a minőség rontásán is. Csak ezután jelenhetett meg a külföldi, olcsó, gyenge minőségű (többek közt ízetlen és tartósítószerekkel erősen kevert) élelmiszer a magyar piacon. Jól ismerjük azokat a történeteket is, hogy a felvásárló cégek egyszerűen milliárdokat nem fizettek ki a gazdáknak, és termelők százai mentek végképp tönkre. Megtették, mert megtehették, a kormányzati liberális politika nem csak hogy nem büntette, hanem egyenesen támogatta is ezt az eljárást.
Mindezek fényében gondoljuk végig, milyen hatása is lehet Oroszországra a húsimport megszűnése? Lesz-e húshiány Oroszországban?
Hát már hogy lehetne? A húsminőség javulására lehet számítani. Több termelőnek fogja megérni több húst termelni, és gyorsan helyreáll az egyensúly. Az a 40-50 milliárd dollárnyi pénz pedig, ami eddig az import miatt külföldre vándorolt, majd megtalálja a helyét Oroszországon belül, tovább serkentve a belső piacot, erősítve a gazdaságot. Nem szabad bedőlni az atlantista ügynököknek.


http://www.hidfo.net/2014/08/08/husimport-betiltasanak-hatasai