2014. július 9., szerda

Ukrajna lesz az új "ígéret földje"?

A közel-keleti események hatására az információk szerint egyre több Izraelben élő zsidó gondolkozik az Ukrajnába költözésen. Ez az érdeklődés nem véletlen, Ukrajna és Magyarország mindig is menekülési útvonal volt egy esetleges új zsidó exodus esetére, ami most bekövetkezni látszik, mert az Egyesült Államok Izrael segítségével úgy megkavarták a közel-keletet, hogy már ők maguk se tudják, hogy ki kivel van.
Egyes források szerint a zsidók és Izrael állam elvégezte a feladatát a közel-keleten, nevezetesen, hogy nem engedték az arab olajtermelő államokat se a Szovjetúnió, majd annak felbomlása után a térségbe benyomakodni kívánó Kína kezére. Sikerült többé-kevésbé az USA egyeduralmát konzerválni (és ezáltal az USA vezető szerepét az olajpiacon), de ez Izrael, mint az USA közel-keleti hídfőállása nélkül nem sikerülhetett volna. Miután pedig a feladat el lett végezve, ideje kimenekíteni a zsidó népességet onnan, hogy hadd forrongjon egy kicsit a közel-kelet a szunnita-síta háborúskodásban, és majd nevető sokadikként az Egyesült Államok ismét le kívánja aratni a babérokat, ami nem más, mint az olaj a változatosság kedvéért.
Hídfő.net | ISIS expanziós térképAz ISIS legújabb rövid távú expanziós térképén nem szerepel Izrael.
Ukrajna sok zsidó szívében különleges helyet foglal el, révén rengeteg kimondottan galíciai zsidó él Izraelben, még több az egyéb ukrán zsidó, és rengeteg az ukránul / oroszul beszélő. Számíthatnak a helyi diaszpórára is, továbbá a magyarországi zsidókra is, hiszen nálunk él Európa második legnépesebb zsidó közössége, lélekszámilag több, mint Németországban, ami azért édekes, mert mi 10 millió, Németország 80 millió lakosú állam. Ha ez nem lenne elegendő, Dnyepropetrovszk új kormányzója az ukrán zsidó milliárdos, Igor Kolomojszkij, aki már elkezdte előkészíteni a terepet a rossz nyelvek szerint. Az elképzelés, hogy a kelet-ukrajnából távozó oroszoknak köszönhetően lesz elég hely az "új" népességnek, nem is légbőlkapott, hiszen eddig 1,5 millió ukrajnai orosz menekült el Oroszországba. Ha ez a tendencia folytatódik, akkor az Izraelben élő 6,5 millió zsidónak bőven lesz hely, ha meg helyszűkében lennének, a maradékot ide költöztetik majd Magyarországra, épült már elég zárt lakótelep izraeli befektetők pénzén.
Hídfő.net | Igor Kolomojszkij - "Azért vannak a jó barátok..."Igor Kolomojszkij
Az izraeli kormány láthatóan egyelőre még nem döntött. Miközben Izrael épp területi expanzióval van elfoglalva -sok izraeli állampolgár ugyanis szívesen venné, ha Izrael állam maradna az ősi földön-, az ISIS (azaz mostmár csak IS, Islamic State = Iszlám Állam) ezalatt a saját pozíciójának a megerősítésén fáradozik. Izrael mivel sikeresen felszámolta a szövetségeseit a térségben az állandó hátbaszúrásokkal, hiába hízeleg Assadnak, Szíria barátsága mostantól nem megvásárolható, ugyanez igaz Jordániára is, aki nincsen elragadtatva az illegális telepépítésektől, ami az elmúlt 60 évben megállás nélkül folyt. Mi marad hát? Menekülni, vagy iszonyatosan előnytelen alkukat kötni. Jelenleg a jelek az előnytelen alkuk felé mutatnak.

http://www.hidfo.net/2014/07/09/ukrajna-lesz-az-uj-igeret-foldje

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése