2014. július 9., szerda

Hatékony a szíriai RAF - terrorellenes harcok Szíriában

A szíriai hadsereg immáron hatékony rádiófelderítéssel rendelkezik. Az oroszoktól kapott új eszközökkel már okoztak pár meglepetést, ami nemrég 68 terrorista életébe került. Július 4-én a szíriai hadsereg lehallgatott egy kannibál csapatok közti rádióforgalmazást, melyből kiderült, hogy a terroristák erősítést akarnak küldeni Al-Ghantu településre Homsz közelében. A hadsereg csapdát állított, amelybe július 6-án bele is futott a várt erősítés. A konvojt mélyen beengedték a területre, majd össztüzet zúdítottak rájuk. Megsemmisült Három pick-up, egy busz, és egy teherautó. 68 terrorista halt meg, 18 esett fogságba, többnyire sebesülten.
A szíriai hadsereg parancsnokai korábban már beszámoltak róla, hogy a kannibál bandák komoly nyugati technikákkal rendelkeznek. A híradástechnikájuk magasan a hadsereg szintje felett áll (állt eddig), mindenütt kamerarendszerek, mozgásérzékelők, lépésérzékelők, így már előbb felkészülhetnek, ha támadás éri őket. Rádióik az amerikai hadseregtől kapott úgynevezett "lehallgathatatlan" rádiók, amelyeket csak a legújabb, nemrégiben beszerzett orosz eszközök képesek lehallgatni. Ennek köszönhetően hajtották végre ezt a rajtaütést is. Daraja városában szintén ennek köszönhetően kaptak el egy a városba behatolni szándékozó civileknek álcázott egységet, illetve találtak meg egy nagy fegyverraktárat, amit a visszavonuló terroristák rejtettek el, későbbi terrorista akciók végrehajtásához.
Hídfő.net | Aleppo helyzete a jelenlegi frontvonalakkal.
Aleppo helyzete a jelenlegi frontvonalakkal. Láthatóan a harc már a belvárosban zajlik. A hadsereg Támadásai folyamatosak,a terroristák amellett hogy egymást is lövik, még erősítéseket is próbálnak kérni.
Annak ellenére, hogy az ISIL nevű Amerikából, Szaúd-Arábiából pénzelt terrorista szervezet kikiáltotta a saját iszlám államát, amelyről azt hangoztatta, hogy Aleppotól Tikritig tart, nemsokára már változtathatnak is a területi meghatározáson, mert hamarosan lemondhatnak Aleppóról. A szíria hadsereg ugyanis egy - két héten belül teljesen körülzárja Aleppót. Nyugati irányból már korábban támadások folytak, majd dél felől indult meg egy felmentő erő, a várostól észak-keletre a kormány kezén lévő katonai reptér felé. Az előretörés annyira sikeres volt, hogy három külvárosi területet is felszabadítottak. Az előretörés folytatódik tovább a reptér irányába, és ha elérték a repteret, amitől már csak 20 kilométer választja el a hadsereget, a terroristáknak csak egy korridor marad észak felé, ahol közlekedhetnek. Ezt a csatornát a szíriai légierő folyamatosan ellenőrzi, minden járművet, konvojt, legyen az gyalogos vagy gépesített, amely befelé halad a városba célpontnak tekint. A hadsereg szóvivője szerint nagyjából két hét, és teljesen körbekerítik Aleppót.

Támadásban Aleppo északi oldalán
A libanoni határ közelében Libanonból terepjárókkal áthajtó kannibál banda akart rajtaütni egy határátkelőn, de csak a vesztükbe rohantak. A terepjárónak török rendszáma volt. Ez a fajta próbálkozás szinte mindennapos a Libanonnal határos területen. A szíriai hadsereg tisztjei szerint láthatóan fogynak a terroristák jó parancsnokai, mert egyre több az esztelen, kapkodva végrehajtott meggondolatlan akció. Emellett hatalmas fogást könyvelhetett el a hadsereg. A légierő egy utánpótlási konvojt támadott meg a török határtól nem messze. A konvoj Törökország felől haladt déli irányba. A támadás után a helyszínre érkező szír katonák jó fogást találtak, több százezer dollár értékben rádiókat, műholdas adóvevőket, hangbemérő elektronikát, éjjellátókat foglaltak le. A hadsereg külön köszönetet mondott a törököknek és Szaúd-Arábiának az értékes zsákmányért. Al-Raqqa városában a szíriai hadsereg különleges alakulata hajtott végre egy rajtaütést. Az Irakból érkezett ISIL vezetők találkoztak szíriai ISIL vezetőkkel. A találkozó helyéről információt kapott a hadsereg. A támadást egy Mig repülő bombázása kezdte meg, majd a három helikopterrel érkező különleges egység tisztította meg a helyszínt. A halottak számát pontosan nem tudni, de mindenkivel végeztek a helyszínen.
Miközben az USA tessék-lássék módon lép fel az ISIL iraki szereplése ellen, továbbra is milliós fegyverszállítmányokkal támogatja ugyanennek a szervezetnek szíriai háborúját. Ha az ISIL nem foglalkozik a Szíria és Irak közötti határral, akkor nyugodtan kijelenthetjük, az USA pénzeli az iraki felfordulást is. Ez pedig súlyos kérdéseket vet fel. Mindenesetre Ayn Al Arab szíriai kurd határtelepülésre betörő ISIL harcosok, akik Törökország felől kényelmesen beautóztak a szinte védelem nélküli településre, azonnal hozzáláttak a kurdok lemészárlásához. Az ISIL állam kikiáltása semmi egyéb, mint a Moszkva felé húzó kurdok helyett, egy lefizetett szunnita banda kiáltson ki államot, akivel kényelmesen üzletelgethetnek a lopott olajról. Ezzel akarják a kurdokat belekényszeríteni egy újabb elnyomó államba, ahol a szerepük egyetlen egy lenne, befogni a szájukat. Az újabb káosz terület az USA kétségbeesett előremenekülése, hogy valamit igyekezzenek megtartani Szíriából, és felügyelet alatt tartani a kurd olajmezőket. Az ISIL-lel szembeni tessék-lássék ellenállásra pedig hivatkozhatnának, ha esetleg még rosszabbra fordulna a helyzet, és a kurdok mellett kell kiállni. Megszokott cionista módszer.

http://www.hidfo.net/2014/07/09/hatekony-sziriai-raf-terrorellenes-harcok-sziriaban

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése