"A világot ma fenyegető legnagyobb veszélyt a növekvő, kizsákmányoló, felelőtlen imperializmus jelenti."
Mahatma Gandhi (1949) "Közösségi egység"

Az imperializmus a hatalom és a felsőbbrendűség közvetlen területszerzéssel vagy más területek politikai és gazdasági ellenőrzésének megszerzésével történő kiterjesztésének állami politikája, gyakorlata vagy pártolása, gyakran brutális és erőszakos hatalom, különösen katonai erő alkalmazásával, de "tompított" (politikai, pszichológiai és gazdasági) hatalom alkalmazásával is. Bár az imperializmus a gyarmatosítás és a birodalom fogalmával rokon, mégis egy különálló gonosz ideológia, amely a terjeszkedés számos formájára és a kormányzás számos formájára vonatkozhat, amelyek mindegyike a terület, a tulajdon és a népesség meghódítására és teljes ellenőrzésére törekszik.

Figyelembe véve a jelenlegi globális hatalomátvételi tervet, amelyet az úgynevezett "elit" kevesek, a látszólag a világot uraló nagyon erős és gazdag emberek az egész emberiség ellen hoztak létre, szükséges tisztázni, hogy mi indokolja e dolgozat címét. Ahogy már többször is mondtam, ma az Egyesült Államok a globális zsarnokság kígyójának feje. Kitartok ezen álláspontom mellett, függetlenül attól, hogy ez az ország túléli-e, és a totalitárius és jövőbeli imperialista hatalmi piramis csúcsán álló vezető entitássá válik-e vagy sem. Véleményem szerint a világot nem egy ország vagy több ország, nem egy uralkodó vagy sok uralkodó irányítja, hanem a leghatalmasabb egyének; a központi és nagy bankok, vállalatok, nem kormányzati szervezetek, agytrösztök, adómentes alapítványok és más "világszervezetek", mint az ENSZ, a WHO, az IMF és a WEF.

Ezzel együtt az Egyesült Államok már régen a világ vezető imperialista hatalmává vált, és az író véleménye szerint ma is az. Ez nem jelenti azt, hogy a világot Amerika fogja irányítani ahelyett, hogy világszerte ellenőrzött helyi kormányok és technokraták irányítanák, vagy hogy a hatalom legfelsőbb székeit kizárólag amerikai személyek és szervezetek foglalnák el, de mindazt, ami az elmúlt sok évben történt, különösen az elmúlt három évben, leginkább az amerikai politika és érdekek befolyásolták és irányították. A világ nagy része, bármilyen okokból is, az Egyesült Államokat tekinti a Föld vezető irányító testületének, és a legtöbb esetben az ő jóváhagyására és szülői vezetésére támaszkodik. Ez minden bizonnyal a dollár jelenlegi tartalék státuszának, a monstre hadseregnek, az USA agresszív háborúkkal teli történelmének, gazdagságának, a szabadság hamis hírnevének, a NATO-ban elfoglalt irányító pozíciójának, a "demokrácia" megmentőjeként és terjesztőjeként való hamis hírnevének és még sok másnak köszönhető, ami csak propagandán, hazugságon és hablatyon alapul. "Így megy Amerika, így megy a világ" - ez jelenleg is igaz, bár nyilvánvalónak tűnik, hogy a visszaállítás mögött álló valódi hatalom fogja meghatározni az "Új Világrend" főszereplőit.

 

 

A történészek véleménye megoszlik arról, hogy pontosan mikor vált ez az ország birodalommá, de én azt állítom, hogy Amerika a kezdetektől fogva imperialista célokat követett. Sokan azt mondják, hogy az USA a tizenkilencedik század végén vált birodalommá, különösen amikor erőszakkal annektálta Hawaiit, és egyesek szerint az első világháborúba való amerikai belépéssel kezdődött, de az amerikai imperializmus jóval korábban kezdődött. Nagy-Britannia és Európa meghódítása Amerikában, az őslakosok felváltása az USA keleti és déli részén évszázadokkal ezelőtt történt, és ahogy telt az idő, egyre többen jöttek Európából, hogy letelepedjenek itt. A nagyon gonosz Kolumbusz Kristóf, az Amerika felfedezésének történelmileg nagyon pontatlan ábrázolásában, a XV. században kezdte meg az őslakosok leigázására és az ország meghódítására irányuló erőfeszítéseket, és azóta aligha történt másképp.

Az Egyesült Államok egésze, és annak terjeszkedése, tele volt az amerikai őslakosok empirikus vágyaival és behatolásával, meggyilkolásával és lemészárlásával, valamint az itteni emberek szülőföldjének erkölcstelen földvásárlással és elűzésével történő területi elkobzásával, jóval azelőtt, hogy Amerika "megalakult" volna. Ez a magatartás soha nem szűnt meg, de különböző formákat öltött. Az egyszerű illegális hódítás, földterület és erőforrások felvásárlása vagy ellopása helyett Amerika és más országok lakosságának pszichológiai és politikai kínzása és manipulálása brutálisan nyilvánvaló volt, de soha nem olyan mértékben, mint manapság. A szabadság védelmének álcája alatt folytatott háborúskodás már korán elkezdődött, és az egész hazugság volt.

Az imperializmus új stratégiája komolyan elkezdődött a hamisan dicsért alkotmány aláírásával és ratifikálásával, ami egyszerűen egy politikai puccs volt, amelynek célja egy erősebb birodalom kiépítése volt. Az említett förtelmes dokumentum hatalmi záradékai egyértelműen ezt igazolják, és az azóta tapasztalható empirikus növekedés csillagászati mértékű. Érdekes, hogy 1507-ben a jelenlegi Amerika, a mai Egyesült Államok és Nyugat földjét "Újvilágnak" nevezték. Véletlen egybeesés volt ez, vagy az eljövendő dolgok előjele?

A mai világban az imperializmus egyfajta új értelmet nyert, vagy legalábbis más módon valósul meg. Míg az imperializmus kifejezés eredetileg a hatalom területi hódítással történő kiterjesztésére utalt, különösen idegen földek meghódítására, ma már inkább a népek "kifinomultabb" (megtévesztő) eszközökkel történő meghódítását jelenti. A nyers erő helyett a hatalom kiterjesztése általánosan politikai és pszichológiai csatornákon keresztül történik; ezt az állam extrém félelemkeltéssel éri el a szörnyetegek minden formájától az elkövető állam tényleges területén belülről és kívülről. Az Egyesült Államok esetében ez az évtizedek, sőt évszázadok óta tartó indoktrináció, nacionalizmus-építés, függőség és a lakosság nagy részének elnémítása révén valósult meg.

Az USA jelenleg a globális drákói korlátozó intézkedések betartását követeli, függetlenül attól, hogy minden ország szuverénnek tartja magát. Az ország kormánya által tetszés szerint bevezetett szörnyűséges háborús protekcionista gyakorlatok (szankciók) csak egy példa arra, hogy más országokat anélkül ellenőrizzenek, hogy fizikailag elfoglalnák a területüket. Más országok gazdaságának, pénzügyeinek, természeti erőforrásainak és politikai rendszereinek ellenőrzésével a tényleges eredmény az imperializmus más eszközökkel, amelyet fenyegetésekkel és az egyes országok által az összes többi ország rovására létrehozott kollektív egységekkel való együttműködéssel strukturálnak. Ez az oka az ENSZ, a NATO és más aljas globális partnerségek létrejöttének, amelyek célja a hatalom megszilárdítása kevesek kezében.

 

 

Az ilyen típusú empirikus terjeszkedés eredménye megváltoztatta a birodalom alapját, mivel lehetővé tette, hogy minden ország önállóan gyakorolja a birodalmat belföldön, ami azt eredményezte, hogy az imperializmus világszerte az államok kollektív társadalma által létezik, amit az egyes országok uralkodó osztályának bábjainak tekinthetünk. Ez a jelenség előre kitervelt és tervezett volt, nem véletlen, és ez az alapja a kevesek globális hatalomátvételének az egyes erős államok proxy szereplőin keresztül a saját és más gyengébb nemzetek ellen. Lényegében ez a stratégia el fogja pusztítani az egy nemzetállamból álló birodalmakat a többszörös birodalmak javára, amelyek a néhány legerősebb által mindenek felett gyakorolt technokrata konszolidáción alapulnak.

Ez nem jelenti azt, hogy nem lesz hatalmi hierarchia, éppen ellenkezőleg. Jelenleg úgy gondolom, hogy az Egyesült Államok áll ennek a piramisnak a csúcsán, Kínával, Oroszországgal és Európával együtt, azonban ez a vonal idővel át fog alakulni, mivel a legtöbb ország gazdasági rendszere szándékosan megsemmisül egy olyan globális "közösség" "újjáépítésére" irányuló erőfeszítés során, amelyet nagyobb és kisebb entitások irányítanak, és amelyben az irányító államok vezetői a teljes technokrata irányítás érdekében együttműködő pozícióban vannak. Ezért hivatkozom az Egyesült Államokra úgy, mint a kígyó fejére ebben a pillanatban.

Sok birodalom létezett, a babilóniai, a perzsa, a római, a brit és a mai Amerikai Birodalom, és még sok más az út során. Az egyes független birodalmak bukása mindig elkerülhetetlen volt, de a hatalom és a birodalom fogalma mindig is keresett, és él és virul. Tekintettel arra, hogy talán a globális birodalom időszakába lépünk be egy egyesített uralkodó struktúrával, vajon ez lesz-e minden szabad világ vége, és az emberiség bukása egy mindent felemésztő globális birodalom fennhatósága alatt, amely csak a teljes uralom megszerzésére épült?

A birodalmi politika, az amerikai "kivételesség" és a mások feletti felsőbbrendűség attitűdje az igazság elkerülését és a brutalitás elfogadását eredményezte, amikor a valós világesemények felfedik, hogy a tudatlan amerikaiak tiszteletet követelnek, miközben a birodalom a szabadságért folytatott harc hamis nevében ártatlanok millióit mészárolta le szerte a világon az uralomra való törekvése során. Csak egy tömeges ébredés, és egy független, egyéni és aktív fizikai ellenállás változtathatja meg ezt az irányt, amelyen ma járunk.

"Az amerikai birodalom egy modern imperialista hatalmi struktúra. Amit felelőtlen és erkölcstelen vállalati alkudozással nem tud megszerezni, azt erőszakkal fogja megszerezni azáltal, hogy a helyi őslakos frakciókat egymás ellen uszítja, miközben az egyiket támogatja a másik megdöntésében. Ha sikerrel jár, a támogatott erő vagy az USA érdekeivel egyezik meg, vagy a nemzetbiztonságot fenyegető veszélynek állítják be, és katonai invázióval kiirtják."

https://www.pokolafoldon.hu/hihetetlen/a-hatalom-az-iranyitas-es-az-uralom-gyakorlata-mindenek-felett