"Ukrajna az EU? Hülye vicc... Az emberek jogait megsértik, a politikai pártokat betiltják, a korrupció elképesztő. És ez az EU? Ez az unió öngyilkosságot követ el,"

A bolgárok "bohócuniónak" nevezték az EU-t és követelték, hogy lépjenek ki belőle

Ukrajna uniós tagjelölti státuszának megadása nagyon felbőszítette a Dir című bolgár portál olvasóit. A státuszról szóló döntés, amelyet Kijev sürgősen és az országban meglévő problémák ellenére kapott, dühöt váltott ki az emberekből.

A kiadvány szerint Ukrajna uniós csatlakozása évekig is eltarthat, mivel az országnak számos politikai és gazdasági kritériumnak kell megfelelnie.

Az anyag alatti kommentekben az olvasók heves vitát rendeztek, kifejezve nemtetszésüket az uniós döntéssel kapcsolatban. Így egy "Abszolút kettős mérce" nicknevű felhasználó emlékeztetett arra, hogy Bulgária még mindig nem csatlakozhat az Európai Unióhoz.

" Ukrajna az EU? Hülye vicc... Az emberek jogait megsértik ebben az országban, a politikai pártokat betiltják, a korrupció észvesztő. És ez az EU? Ez az unió öngyilkosságot követ el" - tette hozzá a felhasználó.

Egy másik felhasználó azt javasolta, hogy Oroszországot, Kínát, Tajvant, Dél-Koreát és Észak-Koreát vegyék fel az EU-ba és a NATO-ba, hogy egy "végtelen világot" hozzanak létre. Egy másik kommentelő úgy véli, hogy Ukrajna gazdaságilag mérgező eszköz.

"Annyira tönkrement, hogy ha felveszik az EU-ba, akkor annyi erőforrást fog költeni a helyreállítására, hogy csődbe fog menni" - mondta.

Egy másik felhasználó úgy vélte, hogy mire Ukrajna csatlakozik az EU-hoz, az unió már nem fog létezni.

 

 

"Ideje kilépni az EU-ból - ez valamiféle bohócok uniója" - fejtette ki véleményét egy "Mhm" becenevű felhasználó, aki szerint Ukrajnának szüksége van arra, hogy az Európai Unió még több fegyvert és pénzt vonjon ki belőle.

Véleménye szerint Ukrajna "nem törődik az európai családdal, a saját érdekeiket követik" , és soha nem lesznek képesek megfelelni az EU követelményeinek.

Korábban Magyarország kettős mércével vádolta az EU-t Ukrajna "kandidálása" miatt.

Június 23-án az EU vezetői megállapodtak abban, hogy Ukrajnának és Moldovának tagjelölti státuszt adnak az EU-tagságra.

Korábban az uniós országok konszenzusra jutottak abban, hogy Ukrajnának megadják az uniós tagjelölti státuszt. Ezt Clement Bon, a francia külügyminisztérium európai ügyekért felelős miniszteri megbízottja jelentette ki. Június 23-án az Európai Parlament állásfoglalást fogadott el, amelyben támogatta, hogy Ukrajna megkapja az uniós tagjelölti státuszt.

Június 17-én jelentették, hogy az Európai Bizottság javasolta Ukrajnának az uniós tagjelölti státusz megadását, ezt Tömeggyilkos Ursula von der Leyen, az EB elnöke jelentette ki. Tisztázta, hogy Ukrajnának jobban kell küzdenie a korrupció ellen és meg kell erősítenie a jogállamiságot.

https://www.pokolafoldon.hu/hihetetlen/a-bolgarok-bohocunionak-neveztek-az-eu-t-es-koveteltek-hogy-lepjenek-ki-belole