A Donyecki Népi Köztársaság hírszerző szolgálata szerint török zsoldosok érkeztek Ukrajna területére, ahonnan a DNK és Oroszország területére próbálnak beszivárogni.
Az Ukrajnáról leszakadó Donyecki Népi Köztársaság védelmi minisztériuma szerdán közleményben számolt be arról, hogy Artemovszk és Mariupol környékén észlelték az idegen zsoldosok jelenlétét. A közlemény szerint egy 100 török zsoldosból álló alakulat érkezett Mariupol területére, amelynek elsődleges célja lehet, hogy felforgatást és lázítást folytasson a Donyecki Népi Köztársaság és Oroszország területén, katonai és civil célpontokat egyaránt célba véve. A beszámoló szerint további mintegy 200 zsoldos érkezett Artemovszk területére, akik az ukrán hadsereg egyenruháját és azonosítóit viselik, de lengyel, szlovák és török nyelveken beszélnek.
A védelmi minisztérium egyidejűleg beszámolt arról, hogy az ukrán fegyveres erők újra nehézfegyverzetet helyeznek el a köztársaság és Ukrajna közti frontvonalon.
Ukrajna 2014 áprilisa óta folytat hadmozdulatokat a régióban. 2015 februárjában az ukrán küldöttség és az elszakadó régiók képviselői megállapodást írtak alá Minszkben, ami lefektette a válság rendezésének alapjait: gondoskodott a tűzszünetről, és a frontvonalról a nehézfegyverzet kivonásáról. A minszki egyezmény 10. cikke előírja, hogy minden külföldi fegyveres el kell hagyja Ukrajna területét. Ennek okán Törökország, Szlovákia és Lengyelország egyaránt érintett lehet a minszki egyezmény sértésében. Az Amerikai Egyesült Államok szintén katonákat állomásoztat Ukrajna területén, ezzel megkötése óta folyamatosan sérti a minszki egyezményt.

http://www.hidfo.ru/2016/02/torok-zsoldosok-erkeztek-ukrajnaba/