Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálattól származó információk szerint a Szürke Farkasok török nacionalista csoport nemcsak kapcsolatban áll az Iszlám Állammal, de részt vehetett a Sínai-félsziget felett lezuhant A321 utasszállító repülőgép elleni merényletben, melynek során 224 ember vesztette életét.
A Kommerszant napilap a Szövetségi Biztonsági Szolgálat tisztviselőjét forrásként megjelölve hétfőn arról számolt be, hogy az Iszlám Állam nevű terrorszervezethez köthető török nacionalista szervezet, a Szürke Farkasok kapcsolatba hozható azzal a robbanással, ami a Sínai-félsziget felett október 31-én elhaladó A321 utasszállító repülőgépen következett be, és a fedélzeten tartózkodó 224 ember halálához vezetett.
A lap szerint a Törökországban a ’60-as években megjelenő “Szürke Farkasok” tagjai részt vettek a Csecsen Köztársaságban zajló harccselekményekben, és fegyverszállítást folytattak a csecsen terroristák részére.
2015. október 31-én az orosz A321 civil járat Egyiptomból Szentpétervár felé tartva lezuhant, a fedélzeten bekövetkezett robbanás eredményeként. A katasztrófa során az összes utas életét veszítette. A történtek az orosz légiközlekedésben bekövetkezett eddigi legnagyobb katasztrófát jelentik, amiért később az Iszlám Állam nevű terrorszervezet vállalta a felelősséget.
2015. december 2-án Andrej Klisasz, az orosz parlament felsőháza alkotmányügyi bizottságának elnöke indítványozta a Szürke Farkasok terrorszervezetté nyilvánítását és Oroszország területén való működésének törvényen kívül helyezését, miután november végén a török légierő Szíria légterében lelőtt egy orosz Szu-24-es vadászbombázó gépet. Az incidens során a katapultáló pilótát a levegőben ért halálos lövéssorozatot – a később nyilvánosságra jutott felvételek alapján – egy olyan paramilitáris egység adta le, melynek vezetőjéről és fegyvereseiről bizonyosodott, hogy a Bozkurt (Szürke Farkasok) tagjai.


http://www.hidfo.ru/2016/02/a-szurke-farkasok-is-erintett-lehet-az-a321-tragediajaban/