A kárpátaljai várost-Szolyvát-ma délelőtt lezárta a Nemzeti Gárda. Minden ki és bejáratot szigorúan ellenőriznek.
Az ok: újra kell számolni a vasárnapi helyhatósági “választásokon” a polgármester-jelöltekre leadott szavazatokat. Merthogy csak néhány szavazattal győzött VALAMELYIK jelölt-de hogy melyik?-arról nem szól a fáma.
Az biztos, hogy Kárpátalja korábbi korlátlan urának, Viktor Balogának és a nyári munkácsi lövöldözés után birtokait vesztett Ivan Lanyo helyi futtatottjai között dúlt késhegyre menő harc Szolyva polgármesteri mandátumáért.
Minden valószínűség szerint Baloga kegyeltjét érhette csalódás a szavazatok összeszámlálása után, hiszen ők kérték a szavazatok újraszámlálását.
szav
De áll a bál Odesszában is. Ott a terület grúz-ukrán gubernátorának-Szaakavilinek-a kedvence vitézlett le az oroszbarát (és orosz nemzetiségű) Gennagyij Truhanov ellenében, aki a szavazatok 52,9% százalékát megszerezve már az első fordulóban megszerezte Odessza polgármesteri székét.
Ez oly mértékű fölháborodást szült Kijevben, hogy gyorsan választási csalást is rikkantottak, és a helyi választási bizottság négy tagját le is tartóztatták! Ez még kedden megtörtént, amint kiderült a győztes személye.
Valcmanék ott is megpróbálják a második forulót kicsikarni! Amikor már-ugye-bármi megeshet! Még az is, hogy a Szakácsvili-Valcman duó első fordulóban kudarcot vallott patronáltja-Szasa Borovik-fog nyerni!

http://www.balrad.com/2015/10/29/szolyvat-lezarta-az-ukran-nemzeti-garda/