“Régi szép békeidők”-sóhajthatnak fel a Donbassziak a hétfői napra visszagondolva. Merthogy az újabb minszki megállapodás békerereményeit tegnap már kezdte széjjeloszlatni Valcman latorhordája.
Igor Sztrelkov tegnap délelőtti helyzetelemzésére “ráigazolt” több helyen is a kijevi ordashad. Amely ordashad Sztrelkov szerint úgy 95 százalékban felkészült a Donbassz elleni utolsó-mindent eldöntő-támadásra. (Ezt mi-B-R-úgy értelmezzük, hogy Nyalókakirály brigantijainak utolsó fellépése lesz ez a teljes megsemmisülés irányába.)
Egyszóval tegnap késő délutántól ma reggelig bezárólag már a “megszokott” hangok tépdesték Donbassz másfélnapos csendjét.
Donyeck Október, Kujbisev, és Petrovszkij kerületeire ha nem is sok latorgránát, de hullott. (Egy is sok!)
A repülőtér már-már a “régi szép időkre” emlékezhetett. Ráadásul éjszaka is nosztalgiázhattak a reptéri népköztársaságiak.
A “Trudovszka” bányaüzem, és Krasznyüj Oktyrjab falu “élete is visszazökkent a megszokott” kerékvágásba. Mára virradóan ismét megteltek a pincék.
Gorlovka északi-északnyugati külvárosi részei úgyszintén kaptakrendesen a latorgránátokból. Az eset súlyosságát jelzi, hogy maga Alekszander Zaharcsenko tette szóvá.
Ha pedig fölemelte szavát Gorlovka miatt, szóvá tette Szpartak tegnai délutánját is. Háromtól este nyolcig ágyúzta a latortüzérség Szpartakot.
Dokucsajevszk lakói sem sokáig élvezhették a rájuk tört békét. Tegnap estig mindössze. Reggelig ki is tartott a martalócok ágyúzó hangulata.
Bjelaja Kamenykánál addig-addig erőlködött tegnap Valcman pribékbandája, míg négy latoregyen megtapasztalhatja, hogy milyen is az ibolya illata-alulról.
Szcsasztyjénál sem bírták az unalmas békét a latrok. De mivelhogy a népköztársaságiakkal kikezdeni nem mertek, hát egymást lőtték. Igaz csak késziszrszámokkal estek egymásnak, hat latoregyed itt is kinyúlt. Köztük két magas beosztású, Andrej Galuscsenko, és a Dmitrij Zsaruk nevű martalóc is.
marmar
Liszenko kijevi megmagyarázó a népköztársaságiak rovására írta éjszaka világgá kiáltott bánatában a történéseket, ám a valóságban az történt, hogy valami zsákmányon marakodta össze Valcman hordájának pribékjei. Ezt viszont a kijevi junta csapatait pátyolgató “Armija SOS” nevű hírverőbanda egyik főnöke, Jurij Kaszjanov súgta meg.


https://balrad.wordpress.com/2015/09/03/foszladozik-a-beke-donbasszban/