Az elmúlt éjszaka folyamán Észtországban is felgyújtottak egy menekülttábort. A rendőrség jelentése szerint nem voltak halálos áldozatok.
A Vao térségében lévő menekülttáborban történtekről Indrek Link, Rakvere város rendőrfőnöke számolt be. Elmondása szerint a menekülttábort “az illegális bevándorlók beengedését ellenző radikálisok” gyújtották fel, de még folyamatban van az ügy kivizsgálása. A gyújtogatás idején összesen 50 fő tartózkodott a tábor területén, őket a tűzoltók kimentették.
Toomas Hendrik észt államfő felszólította a parlamenti pártokat, hogy ítéljék el a történteket.
Az Észt Védelmi Erők eközben egy sajtóbotrány középpontjában áll, a hadsereg egy tisztje ugyanis nyilvánosan – saját Facebook-oldalán – kijelentette, hogy
a bevándorlók az ország szemetei, amit el kell takarítani Észtországból.
A hadsereg közleménye szerint azonban nem fogják leváltani posztjáról a bevándorlók befogadása ellen tiltakozó tisztet, akit végül egyszerű megrovásban részesítettek.
Németországban mostanra több, ehhez hasonló gyújtogatás történt. Az európai országok lakossága a liberális baloldal sajtómonopóliumának nyomásgyakorlása ellenére sem fogadja el az illegális bevándorlók tömeges befogadását, és egyre gyakoribbak a radikális fellépések. A kormányok azonban nehéz helyzetben vannak, mert a nyugat-európai országokban már több tízmillió – második és harmadik generációs – arab és afrikai bevándorló él, akik választójoggal rendelkeznek, és tömeges kormányellenes megmozdulásokba is bevonhatóak, amennyiben a kormányok nem hajlandók beengedni a jelenleg is Európa felé úton lévő rokonaikat, nemzettársaikat.
(Képünk illusztráció. A fotón az egyik felgyújtott német befogadóközpont látható a tűzeset után)

http://hidfo.ru/2015/09/esztorszagban-is-felgyujtottak-egy-menekulttabort/