2015. május 15., péntek

Nyafognak Donbassz ügyében Valcmanék, hogy tegnap Donyeck környékén megritkították a népköztársaságiak martalóchordáikat.

A gyérítés tartott mára virradóan is. Kiváltképp Avgyejevka latortüzérsége és egyéb segéderőik soraiban végzett komoly irtást a népköztársasági erők tüzérsége, majd azt követően a rohamcsapatok. Jelentések szerint igencsak megkurtult a kijevi zsoldlista tegnap dél óta a vidéken.
Peszkiben sincs okuk az örömködésre a valcmanista pribékeknek.
Gorlovkát tegnap késő délután ágyúzta a latortüzérség, de az éjszaka viszonylagos nyugalomban telt.
Donyeck és közvetlen környezete-köszönhetően az avgyejevkai hiénaodúkat ért csapásoknak-szintén nyugodtan tölthette az éjszakát. Mindössze a “Putyilov” és a “Petrovszkij” kerületet érte néhány latorgránát.
Szpartakot is megtalálta pár alkalommal a túlélő latortüzérség.
Andrejevkából és Makejevkából az éjszaka vad lövöldözés hallatszott.
Gyebalcevo környékén még a katlanból visszamaradt, bujkáló valcmanist bérgyilkosok garázdálkodnak és fosztogatnak-terrorizálnak. Megsemmisítésükre hajtóvadászatot indított a milícia.

Az Artyemovszk-járásban lévő Luhanszkojét viszont tegnap délután, és mára virradó éjszaka is aknavetőzték Valcman pribékjei. A faluban vannak civil halottjai és sebesültjei a kijevi terrornak. Egy hétesztendős fiú is súlyosan megsebesült.
Szahankában-amúgy tényleg egy jelentéktelen falucska-felkelők soha nem voltak, és most sincsenek. Ám a falu rendre a valcmanista latrok célterülete. Tegnap is bombázták. Az EBESZ pedig jegyzetelget.

Sirokinot ismét lőtték mára virradóan Valcman latorjai. (Az alábbi videofelvétel tegnap előtt készült)

Klicsko kijevi főherceg apósának luhanszk-környéki lakásását a valcmanista latortüzérség rendesen elintézte.
https://balrad.wordpress.com/2015/05/15/donbassz-hirei-10/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése