2015. március 9., hétfő

Spanyol külügyminiszter: ki kell egyezni szankció-ügyben (Katalóniának függetlenné kell válnia a Fenevadtól)

Hídfő.net.ru | José García-Margallo
José García-Margallo, spanyol külügyminiszter szerint az Európai Unióból Spanyolország szenvedte meg leginkább az oroszellenes szankciókat és orosz válaszlépéseket, mert nagy arányban exportált gyümölcsöt és zöldséget, mígnem az Európai Unió gazdasági támadása miatt Oroszország tavaly nyáron zöldség- és gyümölcs-behozatali tilalmat rendelt el, ami a spanyol gazdaságban különösen nagy kiesést okozott.
Spanyolország javasolni fogja a Kereskedelmi Világszervezetben, hogy tegyék egyértelművé, milyen szabályozások vonatkoznak a szabadkereskedelmi zónában piac részleges megnyitására vonatkozóan, és az Európai Unió kezdjen tárgyalásokat Oroszországgal arról, hogy egyes országok mentesülhessenek az Európai Unióra kivetett orosz behozatali tilalom alól. A spanyol külügyminiszter azt szeretné elérni, hogy továbbra is eladhassák termékeiket az orosz piacon, függetlenül attól, hogy a Brüsszel által megvett politikusok épp milyen szankciókat szavaznak meg. Az Európai Unió ugyanis nem kompenzálja a tagállamokat az általa okozott veszteség miatt, - a szankcióháború miatt okozott veszteségek ellentétezéseként kiutalt összegek a valós bevételkiesések töredékét sem fedezi.
Spanyolországban az ősz folyamán a gazdák több ezer tonna eladhatatlanná vált gyümölcsöt borítottak a közutakra, az Európai Unió zászlaját is egyre több tüntetésen égették. Ha a tagállamok nem egyeznek ki Brüsszeltől függetlenül Oroszországgal, azon kormányok bukhatnak el az Európai Unióban, mert ezek a kormányok a hazai gazdaság tönkretételét vállalták Brüsszel érdekeinek kiszolgálásával.

http://www.hidfo.net.ru/2015/03/09/spanyol-kulugyminiszter-ki-kell-egyezni-szankcio-ugyben

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése