2015. március 9., hétfő

Németország felébred az amerikai álomból?

Hídfő.net.ru | Németország - amerikai álom?
Németország egyre inkább aggodalommal tekint az amerikaiak NATO parancsnoka, Philip Breedlove oroszellenes nyilatkozataira, - a német sajtóban újonnan megjelennek olyan publikációk, mely szerint Washington "meg akarja torpedózni" Németország diplomáciai állásfoglalását az ukrán válság kapcsán. A német kormány úgy gondolja, az amerikaiak megpróbálják aláásni az ukrán konfliktus politikai rendezésére tett törekvéseket. A kormánypolitikusok szintén aggodalommal tekintenek az ultranacionalista kijevi rezsim azon törekvéseire, hogy Ukrajna függetlenségére és területi egységére hivatkozva egy kiterjedt katonai konfliktust akarnak kirobbantani Oroszország és Európa többi része közt.
Berlin szintén kifejezésre juttatta azt is, úgy látja, hogy Victoria Nuland képviseletében az amerikai külügy a minszki megállapodásban rögzített tűzszünet destabilizálására törekszik. Washington újonnan azzal is igyekszik kiprovokálni a tűzszünet megtörését, hogy hamis jelentéseket ad az ukrán helyzetről. Breedlove nemrég azt állította, hogy Oroszország "több ezer" páncélossal lerohanta Ukrajnát, és orosz páncélos haderő, légvédelmi egységek és tüzérség van Ukrajna területén. Az amerikai katonai vezető provokatív nyilatkozatait Victoria Nuland is megismételte, ő mindenféle különösebb bizonyíték nélkül kijelentette, hogy több ezer orosz katona van jelen Kelet-Ukrajnában. A német sajtóorgánumok szerint kormánykörökben is megütközéssel fogadták ezeket a provokatív nyilatkozatokat. Nem értik, miről beszél Breedlove és Nuland, mivel Németország magas szintű felderítése korábban sem tudta alátámasztani ezeket a vádakat, és maga Angela Merkel is elismerte, hogy azok alaptalanok.
A német sajtó egyik fő tematikája most, hogy a német hírszerzés és a NATO parancsnokság közt egyre nagyobb szakadék keletkezik, mivel Németország nem akar egy újabb nagy háborút Európában, Washington pedig épp ellenkezőleg, előidézné azt. Úgy tűnik, Németország lassan ugyan, de kezd felébredni az "amerikai álomból" és kivonja magát az amerikai propaganda hatása alól, igaz, ez egyelőre csak az ukrán válság kapcsán nyilvánul meg.
A nagy háború veszélye azonban egyre valósabb, mert mostanra nem csak amerikai magán katonai vállalatok működnek Ukrajnában, hanem több száz amerikai katona érkezett az országba, és megkezdték az Ukrán Nemzeti Gárda kiképzését. Az amerikai katonák stratégiai döntési pozícióban vannak az ukrán fegyveres struktúrákban, így az ukrán hadsereg egy része alá lehet rendelve egy újabb nagy háború előidézésének.

http://www.hidfo.net.ru/2015/03/09/nemetorszag-felebred-az-amerikai-alombol

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése