2015. március 9., hétfő

Puskov: a McDonald's is kivonulhatna

Alekszej Puskov, az orosz Állami Duma külügyi bizottságának vezetője javasolta, hogy az olyan amerikai vállalatok, mint a McDonalds és a Coca-Cola is támogassák az Oroszország elleni szankciókat, az USA szankcióival összhangban vonuljanak ki és ne adják el termékeiket Oroszországnak. Puskov egy Twitter üzenetben feltette a kérdést: "Miért nem tartja magát a McDonald's és a Coca-Cola is Obama szankcióihoz? Megszabadulnánk a termékeiktől, ők hívek lennének az elveikhez, mi meg egészségesebbek lennénk."
Hídfő.net.ru | Alekszej Puskov
2014 áprilisában, amikor a McDonalds bejelentette, hogy kivonul a Krím-félszigetről, Vlagyimir Zsirinovszkij, a Liberális Demokrata Párt vezetője bejelentette, hogy ez egy remek lépés, Oroszország területéről is igazán kivonulhatnának. Sajnos a piaci kapitalizmusban ez nem így működik, hanem egy másik vállalat kihasználta a piaci rést, és a McDonald's helyére azonnal bevonult a Burger King. Zsirinovszkij akkor felvetette, hogy igazán kivonulhatnának maguktól is, ne kelljen éveken át bajlódni a megadóztatásukkal és hatósági ellehetetlenítésükkel.
2014 augusztusában a Liberális Demokrata Párt követelte, hogy zárják be a Moszkva központjában nyitott McDonalds-t. A párt felvonult az épület előtt és tüntetett az amerikai gyorsételek ellen, többek között olyan plakátokat lehetett látni, hogy "vigyétek el a mérgeteket Oroszországból". 
Ez egy olyan liberális demokrata párt, amiről a hazai liberálisok és demokraták is példát vehetnének (ha nem nyugatról kapnának még levegőt is).
Tavaly augusztus óta az orosz hatóságok aktívan ellenőrzik a McDonald's gyorséttermek működését, az ellenőrzésekkel lehetőleg több napi bevételkiesést és nagy feltűnést okozva. Év végén több éttermet is bezártak Moszkvában, mert a bíróság betiltotta működésüket az élelmiszer-egészségügyi előírások súlyos sértése miatt. Három gyorsétterem akkor csak hónapok után nyithatott ki. 2015 januárjában a Vedomosztyi arról cikkezett, hogy a kormány szándékosan lehetetleníti el a nyugati gyorséttermek működését. Igaz, a McDonald's-ban rendszeresen étkező személyeknek leginkább nem az ellehetetlenítés, hanem a felvilágosítás kellene, mert aki egyszer megbizonyosodik arról, hogy egy közönséges McDonald's szendvics vagy sültburgonya évek alatt sem bomlik le, az valószínűleg soha többet nem tér be gyorsétterembe.

http://www.hidfo.net.ru/2015/03/09/puskov-mcdonalds-kivonulhatna

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése