2015. március 9., hétfő

Az olajár szaúdiak általi földbe döngölése kishíján (világ)háborút okozott

Az olajár drasztikus zuhanása mögött az elmúlt hónapokban a szaúdiak álltak, akik szándékosan „elárasztották“ a világ piacait olcsó köolajjal. Mindezt az amerikai neokonzervatívok megrendelésére tették azzal a céllal, hogy így kényszerítsék térdre az orosz gazdaságot, melynek fö exportterméke a köolaj. Mígnem az oroszok kishíján megtámadták ballisztikus rakétákkal Szaúd-Arábiát és Norvégiát, most január végén...

Ha megvizsgáljuk az olaj árának alakulását az alábbi diagramon, azon jól látszik, hogy január végén a zuhanás megállt. Ez azért van, mert ott valami történt... Ez a 2015. február 4-i keltezésü ONI kiszivárogtató írás kiválóan összefoglalja a történteket, lényegében én is innen fogok meríteni.


Miután az oroszok számára világosság vált, hogy az olajár 40 dollár alá való zuhanása óriási károkat okozott volna az orosz gazdaságnak, merész lépésre szánták el magukat. Putyin kiadta a parancsot ballisztikus rakétatámadás elökészítésére a legnagyobb szaúdi olajkikötö, a Ju’Aymahi olajterminál ellen. Mindezzel egyidöben elektromágneses impulzusfegyerrel ellátott ballisztikus rakéták indultak volna Norvégia felé is, megbénítva a norvég hadsereg elektronikus kommunikációs rendszereit, majd pedig orosz elitalakulatok törtek volna be Norvégiába, lehetetlenné téve, hogy a NATO a Norvégiába telepített, nagy számú amerikai páncélos jármü és tank segítségével ellentámadást hajtson végre Oroszország ellen. Mindeközben az orosz ballisztikus rakéta-elhárító rendszerek sakkban tartották volna az amerikai és NATO rakéta-eröket, nehogy azok válaszcsapást mérjenek Oroszországra.

Mint ismeretes – és ezt korábban az Orosz hadihajók az ausztrál partoknál c. írásban is kifejtettem - 2013 szeptembere óta bebizonyosodott, hogy az oroszoknak katonai fölényük van a NATO-val szemben. Bármennyire is szeretnék a NATO és az amerikaiak eltitkolni, az igazság az, hogy Szíriában csúfos vereséget szenvedtek az oroszokkal szemben, lévén az összes Szíriára kilött amerikai ballisztikus rakétát az oroszok 2013 szeptember elején lelötték, majd beélesítették az atomrakétáikat a Földközi tengeren állomásozó NATO haderöre, mely ezután a térségböl pánikszerü menekülésre kényszerült.

Mivel az amerikaiak most – 2015 januárjában – is tisztában voltak azzal, hogy egy Szaúd-Arábia és Norvégia ellen indított orosz ballisztikus rakétatámadást valószínüleg nem tudtak volna kivédeni, rögvest utasították a szaúdiakat az olajár további lefelé manipulálásának a megszüntetésére. Ez az állapot mindmáig tart, ami jól látható a fenti diagramon is.

S azóta nagyon feszült a viszony Norvégia és Oroszország között is:

2015. március 9:
5000 norvég katona gyakorlatozott az orosz határ közelében
(5,000 Military Servicemen to Take Part in Norway Drills Near Russian Border) http://sputniknews.com/military/20150309/1019235467.html

Az oroszok NATO feletti eröfölénye azt is jelentheti, hogy a kialakulóban levö globális fenevadrendszer nem transzatlanti (amerikai-európai uniós) alapú lesz, hanem BRICS-európai uniós alapú, lévén az Európai unió két vezetö tagállama, Németország és Franciaország egyre közelebb áll Oroszországhoz, ez nemrég jól megmutatkozott a minszki béketárgyalásokon is. Jelen pillanatban két nagy szövetség áll egymással versenyben a globális világhatalomért:

1. A BRICS-szövetség és az Eurázsiai unió
2. Az amerikaiak és globális multicégeik, melyek per pillanat mindent megtesznek azért, hogy a világra eröltessék a kizárólag a nyugati globális multinacionális cégek számára elönyös nagy szabadkereskedelmi megállapodásokat: a transz-atlanti szabadkereskedelmi egyezményt és a transz-pacifikus szabadkereskedelmi egyezményt.

Az Európai unió per pillanat mintha e két globális hatalmi szövetség, a BRICS és az amerikaiak közt örlödne. A transz-atlanti szabadkereskedelmi egyezménnyel szemben van némi ellenállás az EU-ban is, még Magyarországon is:

A szabadkereskedelmi egyezmény által véglegesen összeszerelő országgá válhatunk http://lehetmas.hu/hirek/196934/a-szabadkereskedelmi-egyezmeny

Söt nemcsak Európában, de magában az Egyesült Államokban is fellázadtak bizonyos erök ellene, például Harry Reid, az USA Szenátusának demokrata párti elnöke és a körülötte álló képviselöi csoport.

Reid szenátor Obama szabadkereskedelmi megállapodásai ellen emelt hangot
(Harry Reid speaks out against Obama’s trade plan)

„Nem támogatom a gyorsított eljárásban való elfogadásukat. Ameddig nem bizonyosodik be, hogy nem sodorják veszélybe az amerikai középosztályt, addig nem szállok fel erre a vonatra“ – mondta Reid szenátor.

S hogy ezekkel a nagy globális multinacionális cégekkel esetenként mennyire veszélyes lehet ujjat húzni, azt jól mutatja, hogy Reid szenátort januárban felettébb érdekes, „tornázás közben történt“ baleset érte.

Kórházba került Reid szenátor a balesete után
(Harry Reid Is Hospitalized After Exercise Accident)

Az oroszok bár per pillanat katonai fölénnyel rendelkeznek, sajnos nem zárható ki 100 százalékra az sem, hogy „valakik az Egyesült Államokban“ - látván, az USA világhatalmi pozíciója, és tulajdonképpen a puszta léte is megrendülöben van a BRICS szövetségnek és a csödben levö nyugati pénzügyi rendszernek köszönhetöen - elkövethetik azt az ostobaságot, hogy beindítják a ballisztikus atomrakétákat Oroszország ellen , egyfajta „gyözelem vagy halál“ elszántsági alapon. Ezt a veszélyt reflektálandó tette közzé január végén több globális médium is a hírt, hogy per pillanat ismét olyan nagy az atomháború kitörésének a veszélye, mint volt a 20. században is, a hidegháború kritikus pillanataiban.

CNN hírtelevízió, 2015. január 23:
A világvége bekövetkeztének valószínüségét mérö óra "mutatója" közelebb került „éjfélhez“
(Doomsday Clock moved closer to midnight)

Nemrég jelent meg:

2015. március 7:
Rothschild a veszélyes geopolitikai helyzetre figyelmezteti a befektetőket

„Jacob Rothschild brit befektetési bankár friss jelentésében arra figyelmezteti a befektetőket, hogy a második világháború óta a legveszélyesebb geopolitikai helyzet alakult ki a világban.“

A vén krokodil már csak tudja...

Személy szerint inkább arra tippelnék, hogy az amerikaiak és a NATO végülis NEM fogják merni elindítani az atomrakétákat.

S Izrael se fogja megtámadni Iránt – ameddig Obama az elnök - addig legalábbis biztosan nem. Bármennyire is Mr. Rothschild és a kazár-zsidó lobbi szeretné az ellenkezöjét...


http://www.pokolraveluk.com/content/index.php?option=com_content&view=article&id=148:2015-03-09-13-50-44&catid=21:kuelfoeld&Itemid=58

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése