Philip Breedlove amerikai latorgenerális, a NATO európai szövetséges martalócbandáinak főparancsnoka, szerdán meghallgatáson vett részt a washingtoni gépviselőház pribékügyi (katonai) bizottsága előtt.
Felsorolta azon számos amerikai erőfitogtatást, amelyet az orosz határnál hajtottak végre. Kiköhögte a pribékvezér, hogy szerinte mindez nem helyettesítheti azon „hiteles és állandó elrettentő képességek telepítését, amikre a NATO-nevű latorszövetségnek szüksége van”.
Merthogy az amerikai zsiványbandák európai parancsnoksága 67 katonai gyakorlatot tartott Polákiával és a balti miniállamokkal tavaly az április és október közötti időszakban.
(Legutóbb-főleg amerikai és NATO-latorhordák martalócai és járművei – vettek részt egy keddi pribékparádén Észtország bekebelezésének évfordulója alkalmából rendezett ünnepség keretében a kelet-észtországi Narva városában, amelyet a Navra folyó választ el Oroszországtól. Ez volt az első alkalom, hogy a három baltikumi kisgyarmaton – Észtország, Lettország és Litvánia – tanyázó amerikai martalócok ennyire közel merészkedtek az orosz határhoz.
A narvai hiénaparádé nem nyerte el Oroszország tetszését, ami ezt provokációnak is fölfoghatta. Észtország lakosságának ugyanis egynegyedét teszik ki oroszajkúak és a közösségnek Narva városa az egyik központja.)
A sakálbanda generálisa Breedlove amiatt is kaffogott egy sort, hogy az „orosz agresszió” Ukrajnán túlterjeszkedve elérheti Moldovát. Az “elszakadó” Dnyeszter Menti Köztársaságban orosz csapatok állomásoznak azzal a céllal, hogy „megakadályozzák Moldova közeledését a Nyugathoz”. A négykeresztes zsiványgenerális sérelmezte, hogy Moldovában Moszkva kiterjedt információs kampányt folytat azzal, hogy rendre fölhívja a figyelmet: róka ólálkodik a tyúkudvar kerítése mellett. Meg különben is! Mit keresnek orosz csapatok Oroszország területein kívül?-hörkent fel a négykeresztes.
maci
Misa Medve-egyelőre és látszólag-nem különösebben izgatja magát a szomszéd portán zajló kakofónia miatt.

https://balrad.wordpress.com/2015/02/27/fulopke-jelentett-a-bizottsagnak/




Baltikumi felforgatás

Az amerikai erők európai parancsnoksága 67 katonai gyakorlatot tartott Lengyelországgal és a Balti államokkal tavaly az április és október közötti időszakban. Az amerikai nukleáris elrettentő kapacitás a régió védelmét szolgálja és a NATO regionális hadgyakorlatait már integrálták az Egyesült Államok Stratégiai Parancsnoki Központja (US Strategic Command Headquarters, vagyis a Stratcom) struktúrájába - jelentették az amerikaiak. A Stratcom a Nebraska állambeli Omaha városkától délre, az Offutt légierő bázison van és a globális csapásmérés koordinátori szerepköre miatt amerikai katonai körökben egyszerűen világháborús irányító-központnak neveznek.
Mintegy 1400 észt katona és különféle nemzetiségű egységek - főleg amerikai és NATO-ezredek katonái és járművei - vettek részt a héten egy katonai felvonuláson a balti állam függetlenné válásának évfordulója alkalmából rendezett ünnepség keretében a kelet-észtországi Narva városában, amelyet a Navra folyó választ el Oroszországtól. Ez volt az első alkalom, hogy a három balti államban - Észtország, Lettország és Litvánia - állomásozó amerikai katonák ennyire közel húzódtak az orosz határhoz. Oroszország ezt provokációnak is fölfoghatná. Észtország lakosságának ugyanis egynegyedét teszik ki oroszajkúak és a közösségnek Narva városa az egyik központja.

Gölöncsér Miklós