2015. február 27., péntek

Francia politológus: az ukrán válságot Washington kizárásával kell rendezni

Jean-Claude Empereur francia politológus szerint az ukrán konfliktus jelentős geopolitikai következményekkel jár Európára nézve, emiatt Franciaország és Németország meg kell bizonyosodjon arról, hogy a konfliktust az európaiak maguk közt rendezik, az Egyesült Államok befolyásának kizárásával.
Hídfő.net.ru | Minszki tárgyalás
A politológus a Boulevard Voltaire lap hasábjain kifejtette, hogy az ukrán válság egy keresztút a kontinentális Európa és Oroszország viszonyában, emiatt a helyzetet kizárólag geopolitikai dimenziók mentén kell rendezni. A politológus kifejtette, különösen fontos, hogy a minszki megállapodást az Egyesült Államok részvétele nélkül írták alá. "Kellemes meglepetés volt, hogy Franciaország, Németország és Oroszország együtt győzte meg Kijevet arról, hogy aláírja a tűzszüneti megállapodást, miközben távolságot tartottak az amerikaiaktól."
Empereur kifejtette, hogy John Kerry Londonban tett látogatása és David Cameron brit miniszterelnök azon kijelentése, miszerint fegyvereket és brit katonákat küldenek Ukrajnába, semmi egyéb, mint az ukrán helyzet destabilizálására tett újabb kísérlet. A politológus szerint az USA dühödt reakciót adott a tűzszünetre és a békés rendezésre, emiatt most egyesével megpróbálja érvényesíteni befolyását az egyes európai országokon, hogy avatkozzanak be a konfliktusba.
A szakértő szerint ebben a helyzetben kulcsfontosságú, hogy Franciaország és Németország nyugodt reakciót adjon, és ellenálljon az amerikai nyomásgyakorlásnak, mellyel az USA saját céljait akarja érvényesíteni az ukrán válságon keresztül. Elmondása szerint a helyzet rendezése kizárólag Ukrajna föderalizálásával és Ukrajna NATO-csatlakozásának megtagadásával lehetséges.

http://www.hidfo.net.ru/2015/02/27/francia-politologus-az-ukran-valsagot-washington-kizarasaval-kell-rendezni

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése