Vágó István az ATV Egyenes Beszédnek nevezett műsorában elképzelhetőnek nevezte, hogy amennyiben a Fidesz belső köreiből kiszakadó Simicska be akar lépni a politikába, nem saját pártot fog alapítani a kormánypárt ellenében, hanem ehelyett a Jobbikot választja, és a volt Fideszes oligarcha beáll a jobboldali ellenzék mögé. A hazai médiában zajló átrendeződést a Jobbik sem kerülheti el, a kormánymédiák körül kialakult érdekellentétek a Jobbik-közeli sajtóorgánumokat is célkeresztbe helyezik, mint jó befektetési lehetőséget.
Hídfő.net.ru | Vágó István
Amennyiben Simicska nyeregben akar maradni a médiapiacon és emellett a politikai életbe is be akar lépni, kézenfekvő lenne számára befektetni a Jobbik közeli sajtóorgánumokba (akár közvetítőkön keresztül), melyek a fővonalú sajtóorgánumoknál radikálisabb hangnemre adnak lehetőséget a kormánykritika terén, és éppen ez az, amire a Fidesz holdudvarából leszakadó vállalkozónak szüksége van.
Vágó kijelentésének tartalmai nagy vonalakban összeegyeztethetőek a radikális atlantisták új stratégiájával, ami a december 16-i tömegdemonstráció kudarca után valószínűsíthetővé vált. Ennek részeként a radikális atlantista pártok a kormánypárt belülről történő felbomlasztására törekszenek, amit a Jobbikban meglévő törésvonalak kihasználása követ, hogy a Fidesz belső információinak kiteregetésével felkorbácsolt kormányellenes megmozdulásokból ne a jobboldali ellenzék kerüljön ki győztesen.
Simicska Jobbik-közeli sajtóorgánumokba történő befektetése, azok felfuttatása egybevág ezzel az irányvonallal, mert lehetővé teszi a Jobbik idealista és opportunista közösségei közti ellentétek mentén a pártban szakadás előidézését.
Egy ilyen forgatókönyv esetén a jelenleg minimális támogatottsággal rendelkező radikális atlantista pártok számára lehetővé válna egy előrehozott országgyűlési választáson a relatív többség megszerzése.

http://www.hidfo.net.ru/2015/02/27/fideszrol-leszakado-oligarcha-venne-jobbik-kozeli-sajtot