2015. február 27., péntek

Élénk éjszakai élet Kijevben is

Majdanozgatnak Kijevben ismét! Most-a tavalyi évfordulóján-spontán és kevésbé szervezett módon, de a bevált gyakorlat mentén. Vannak sátrak, zajongás, gumiabroncsok, akad egy kis gumibotozás is.
A mostani majdanovcikat a kutya sem kívánja Kijev központjába! Nem is hívta őket egyetlen politikai erő sem, és mégis összeverődnek Valcman Nyalókakirály alattvalói. Igaz, ezt a Majdant “Pénzügyi Majdan”-ként emlegetik. És az üres zsebű alattvalók spontán összejövetele ez. Akik a “fizetőeszközük” elértéktelenedése, az irtózatos infláció, a megszorítások, a növekvő munkanélküliség, és az egyre csak terjedő áruhiány miatt csoportosultak össze tegnap délután Kijevben, és maradtak éjszakára is. Némi rendőri állománnyal dúsítva. (Azokat meg a majdanovcik nem hívták.) Szóval ismét zajlik az élet Kijevben!
Donbasszban szintén csatazajoktól volt hangos az éjszaka.
Donyecket éjfél után kezdte lőni a valcmanista latortüzérség. A város “Kujbisev”-kerületének lakói ismét a pincékben kerestek menedéket. Két helyi lakosnak ez nem sikerült időben. Egyikük belehalt a terrorba, a másik súlyosan megsebesült.
Pervomajszk is a martalócok tüzérostromától szenvedett mára virradóan ismét.
híd
Peszkiben időnként kiújították a felek a “Ki ér előbb a fedezékbe mint ahogy becsapódik az aknagránát?”-nevű társasjátékot.
A Novoazovszk-Sirokino vonalon éjszaka tüzérségi párbaj zajlott.
Mariupol-környékén tankok ágyúival lődöztek egymás felé a szembenálló felek.
(Водяное)Vodjanoje közelében ma kora reggel furcsa önjáró lövegekre bukkant a milicia. Négy tucatnyi valcmanista lator társaságában. Az egyébként a “Minszk-2″ hatálya alá nem tartozó jószágokról azt állították a valcmanisták, hogy azok nem az övék! “Ezek a harmadik oldalé”!
https://balrad.wordpress.com/2015/02/27/elenk-ejszakai-elet-kijevben-is/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése