Észak-Korea nemzetvédelmi bizottsága szerdán egy közleményt adott ki, miszerint Pyongang a továbbiakban nem hajlandó párbeszédet folytatni Washingtonnal, és az Egyesült Államokra a végső megsemmisülés vár. "A hadsereg és nép döntése, hogy a KDNK a továbbiakban nem szándékozik tárgyalóasztalhoz ülni az Egyesült Államokkal, mert az USA az ideológia lejáratására és a társadalmi rend megbontására törekszik." Az ország vezetője, Kim Dzsongun szerint az Egyesült Államok gengszter-stílusú imperializmust folytat, és Észak-Korea továbbra sem zárja ki a megelőző csapás lehetőségét, ha arra utaló jeleket lát, hogy az amerikaiak támadást fognak indítani.
Hídfő.net.ru | Kim Dzsongun
"Az Egyesült Államok jobb ha tisztában van vele, Korea precíziós nukleáris fegyvereket, szárazföldi erőket, haditengerészetet, tenger alatti erőket, légierőt és kiber-harceszközöket is bevethet az amerikai fenyegetéssel szemben." A közlemény szerint az Egyesült Államok számára katasztrófát jelentene, ha a koreai vezetés megelőző csapást mérne az amerikai infrastruktúrára.
A közelmúltban bebizonyosodott, hogy az észak-koreai hackerek számára nem jelent gondot az amerikai biztonsági rendszerek feltörése. Egy újabb koreai háború részben kiberhadviselés lenne, ami valóban katasztrófát idézhetne elő az Egyesült Államokban, tekintve, hogy a nyugati társadalom infrastrukturális alapjait (pl. energiaellátás, ivóvízellátás, tömegközlekedés) mind programokkal vezérlik.

http://www.hidfo.net.ru/2015/02/04/eszak-korea-tarsadalmi-rend-megbontasaval-vadolja-washingtont