2015. február 4., szerda

Donbassz: most a milicia “csendes üzemmódra” váltott. Fő feladat a lakosság kímélése!

A délutáni donbasszi összefoglalót ismét civilek elpusztításának hírével kell kezdenünk.
katlant
Jenakijevot ma délelőtt a valcmanista latortüzérség halálos tűzzel árasztotta el. A várost ért terrortámadásban a jelentések a civil halottak számát 5-15 közé teszik. (Rengeteg a súlyosan megsebesült városlakó!)

Donyeck “Tyeksztilscsik” kerületére (ottani idő szerint) pontosan délben csapott le a bérgyilkostüzérség. A 27. számú klinikát, és a tőle nem messze lévő óvodát találták el a latrok “Uragan” rakétái. A DNR hatóságainak közleménye szerint a tüzérterrorban gyermekek is meghaltak!
dénégy
Mirnyijből Telmanovo lakótelepeit kezdte éppen lőni Valcman martalóctüzérsége, amikor rajtuk ütött a népköztársaságiak egy “Grad”-ütege. No!-az véget vetett a pribékek vihározásának. A milicia hasonló meglepiket ígért!
A gyebalcevoi katlan nyugati “párkányánál” és a Gyebalcevo-Artyemovszk útvonal mentén erősítik a népköztársaságiak a pozícióikat. A várostól nyugatra ma csak kissebb ütéseket vittek be a valcmanistáknak, inkább csak tömörítő jelleggel. Ám kellő óvatossággal állnak a dologhoz. “A gyűrűbe zárt nácik legyőzéséről még korai beszélni, nem szabad erőltetni a dolgot bármi áron. Gyebalcevo és környékének lakossága fontosabb, mint nyolcezer fasiszta órák alatti megsemmisítése”-áll a közleményükben.
Uglegorszkból tegnap késő estére sikerült befejezni a civil lakosság evakuálását. Munkába léphetett a “Motorola” vezényelte “takarítóbrigád”!

Valódi heves harcok a mai nap folyamán csak Bahmutka és Dzserzsinszk környékén voltak.
https://balrad.wordpress.com/2015/02/04/donbassz-most-a-milicia-csendes-uzemmodra-valtott-fo-feladat-a-lakossag-kimelese/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése