ltp

A harci cselekmények az éjszaka folyamán zömmel a gyjebalcsevoi katlan déli bugyrában-Nyikisinonál zajlottak. A rendkívül kis területre összezsúfolódott valcmanista haramiák egyre nehezebben viselik a “bezártságot”-és hát annak összes következményeit: a biztos pusztulásukat. Mára virradóan ismét kitöréssel próbálkoztak. A tegnapi veszteségein okult népfelkelők viszont résen voltak. Valcman kísérletező kedvűlatorjai ismét jobbnak látták a visszahúzódást a bugyorba. Sokuknak ez megint nem sikerült. A nyikisinoi zseb immár egy méretes latortemetővé kezd válni. A gyjebalcsevoi katlanban tegnap történt tömeges martalócmegadások és dezertálások rávilágítottak: Valcman bérgyilkosainak túlnyomó többsége kilátástalannak látja a helyzetét, és nem akarnak ott pusztulni.
A (Попаснaя-Tроицкоe)Popasznaja-Trojickoje vonalról ma hajnalra teljesen eltakarodtak Nyalókakirály pribékjei. Mára virradóan még kaptak egy kis noszogatást a népfelkelőktől.
Gorlovka mára virradóan is rendesen kapta az “Uragan”-rakétákat. Most a város (Гольму, Байрак, Румянцево) Golmu, Basjrak és Rumjancevo-kerületei kerültek a valcmanista latortüzérség figyelmének központjába.

“Ezt kapjátok Gorlovkáért ukránok…”
Marinykában a helyi lakosok három mozgó krematórium folyamatos csúcsüzeméről számoltak be.
mena
Mára virradó éjszaka immár harmadik alkalommal fényképeztek le legalább negyven mentőautóból álló konvojt, amely Kijev Boriszpol repülőtere felé száguldott.
Mariupol előtt-körül az éjszaka folyamán csak kisebb-riogató jellegű-akciókat intéztek a népköztársaságiak a martalócok ellen.
Jelentések szerint a városban egyébként szalmonellajárvány van. Negyven gyerek került tegnap este óta kórházba. Gyógyszer viszont nincs!
pell
Odesszában az Orosz Főkonzulátus épülete előtt hangolódtak tegnap Valcman hívei, Oroszországot kárhoztatva Maradék-Ukrajna minden bajáért.
Csütörtökre hívta össze Federica Mogherini uniós kül- és biztonságpolitikai főképviselő rendkívüli ülésre az Európai Unió a tagállamok külügyminisztereit az Ukrajnában kiújult harcok miatt. A helyzet ugyanis egyre inkább válságos.
A magyarokat aránytalan számban hívják be az ukrán hadseregbe – figyelmeztetnek kárpátaljai hírportálok.
„ötvenezer főt hívnak be az egész országból, ebből háromezret Kárpátaljáról, ami körülbelül duplája az országos átlagnak. De a több mint 76 százalékban magyarok által lakott Beregszászi járásból is aránytalanul sok embert akarnak behívni. A 2011-es, utolsó hivatalos népszámlálás szerint Kárpátalja lakosságának mindössze 6,1%-a él Beregszászban és a Beregszászi járásban, de a most tervezett 253 fő a kárpátaljáról behívandó 3000 katonakötelesnek a 8,43%-a lesz”
https://balrad.wordpress.com/2015/01/26/ujoroszorszag-hirei-mar-virradoan/



Ma délelőtt a DNR és az LNR erői bezárták a gyjebalcsevói kazán ajtaját-tudatta közleményben az egyesített parancsnokság. Becsléseik szerint a “katlanban” nyolc-kilencezer lator vár az elkerülhetetlen sorsára. (Emlékeztetőül: az “ilovajszki katlanban” a nyáron hétezer martalócból lett lekvár.
(Еленовкa)Jelenovkához átcsoportosítással kísérleteznek Valcman martalócai.
(Красное Село)Krasznoje Szelo-felől (Дзержинск)Dzserzsinszk és (Горловкa)Gorlovka irányába meglehetősen komoly kijevi latorerő vonul. 15 tank és mintegy húsz egyéb páncélos szerszám.
(Славянск — Артемовск)Szlavjanszk-Artyemovszk térségéből szintén kijevi erők mozgását jelentették a front felé. Zömmel nehéz önjáró tüzérség vonul. Huszonöt darab (“Пионов”) “Bazsarózsa” típusú, 203,2mm-es kaliberű, nagy hatótávolságú (közel 50km.) nehéz löveget számoltak össze.
(Авдеевкa)Avgyejevkából érkezett hírek szerint a településen továbbra is ádáz harcok dúlnak a fasiszta jobbszektorosok ellen. A kijevi neonáci horda súlyosan sebesült egyedei mielőtt végeznek velük a népfelkelők, kivégzik a túszként fogva tartott, és maguk előtt élő pajzsként használt civileket.
Ma délelőtt ismét súlyos tüzérségi támadásokat hajtott végre Nyalókakirály latortüzérsége (Горловк)Gorlovka és (ДокучаевскDokucsajevszk ellen. Mindkét városban tucatszám haltak meg ismét civilek a terrortüzérség támadásai következtében.
gorli
A délelőtt folyamamán (Новотроицкоe)Novotroickoje, pontosan délben pedig (Волновахa) pribékjeire mért igen komoly tűzcsapást a milicia.
(Виноградное)Vinogradnojeba “betört” a milicia. A martalócok között pedig fölütötte fejét a fejetlenség, és menekülnek Mariupolba.
Andrej Bjeleckij-a Mariupolban rettegő “Azov” latorzászlóalj parancsnoka szerint ez a háború elveszett a számukra. “Helyzetünk kritikusra fordult, és tehetelenek vagyunk. Nem akarom nyugtatgatni az ország (Maradék-Ukrajna) lakosságát. Az ébredés nagyon fájdalmas lesz!”-panaszolta ma délelőtt az ezredes. Neki meg pláne fájdalmas lesz ha túléli a kalandot, mert martalóchordájának a városban elkövetett “csinyeiről” egészen csinos listát állítottak már össze.
Január 27-én (holnap) megérkezik Oroszországból Donbasszba az újabb “Fehér Konvoj”.
feko

https://balrad.wordpress.com/2015/01/26/ujoroszorszag-bezarult-a-katlan/