2015. január 26., hétfő

A davosi Világgazdasági Fórumon New Age meditációt is tanultak a résztvevők

safe_imageA svájci Davosban szerdán 45. alkalommal ült össze a legbefolyásosabb politikai vezetőket, üzletembereket és jegybankárokat tömörítő Világgazdasági Fórum.
Ma már sokaknak nem új információ, hogy a világgazdaságot irányító vezetők közös célja egy egységes világkormány megalakítása, azt azonban kevesebben tudják, hogy ezek a befolyásos emberek igen vallásosak. Egy olyan vallást követnek, amelynek középpontjában a bálványimádás egyik fajtája, az önimádat áll. Ma már ott tartunk, hogy ezt egyre nyíltabban felvállalják, olyannyira, hogy az üzleti világ legmagasabb szegmenseiben is láthatjuk megnyilvánulni.
Ennek egyik legfrissebb példája, hogy a múlt héten tartott davosi fórumon a világ legbefolyásosabb vezetői néhány percre nyilvánosan elcsendesedtek, hogy átadják a saját elméjük feletti irányítást e világ isteneinek. Ez saját bevallásuk szerint is „szokatlan eseménynek számít a Világgazdasági Fórumon”.
A New York Times a következőket írta:
Szerda délután a Világgazdasági Fórum befolyásos küldöttei tíz percen keresztül síri csendben voltak a zsúfolt konferenciateremben.
A nyugalomnak ez a ritka közjátéka a „Figyelmes vezetés” elnevezésű panel részeként került megrendezésre, amely során azt vitatták meg, hogy milyen hatással van a meditáció a munkahelyre.
A légző gyakorlatokkal, vezetési tanácsadással és személyes reflektálással fűszerezett alkalom éles ellentétben állt a szomszédos helyiségekben folyó, a geopolitikai bizonytalanságra, a valutaárfolyam ingadozásokra és a klímaváltozásra összpontosító heves, helyenként indulatos hangvételű megbeszélésekkel.
„Ez egy rendkívül szokatlan esemény a Világgazdasági Fórumon és valami sokkal nagyobb eseményt jelez,” mondta Jon Kabat-Zinn molekuláris biológus, aki több évtizede lelkes támogatója a figyelmes meditációnak.
„Amire egykor radikális, őrült, vagy peremelméletként tekintettek, mára az orvoslás, a tudomány és az akadémiai világ részévé vált.”
A meditáció egyre fontosabb szerepet tölt be az üzleti szférában. A General Mills, BlackRock, Aetna és hasonló vállalatok megtanítják alkalmazottaiknak, hogy miként meditáljanak, a Harvard Business School pedig kurzusokat szervez hallgatóinak a témában.
A panel szervezői szerint a meditáció csökkenti a stresszt, erősíti a nyugalmat, a tisztánlátást és a kreativitást.
„Még a Goldman Sachs is csinálja,” mondja William George, a Goldman Sachs bizottsági tagja, a panel egyik szervezője, aki szerint a bank több száz tagja meditál rendszeresen.
Fontos megjegyezni, hogy a Biblia is beszél a meditációról, amit a magyar fordítás többnyire elmélkedésként, gondolkodásként MRSEvagy az ÚR törvényében való gyönyörködésként említ. (Zsoltárok 1:2, 63:6, 77:12, 119:15, 23) Ezt ne tévesszük össze a keleti meditációval, ami a bibliai célokkal ellentétben éppen hogy távolabb visz Istentől.
Dániel pedig ezt írja az Antikrisztusról: „Nem gondol atyáinak isteneivel, nem gondol az asszonyok kedvencével, és egy istennel sem; hanem mindennek fölibe magasztalja magát.” (Dániel 11:37)
Azt se felejtsük el, hogy a Nemzeti Alaptanterv részeként ez a módszer kis híján kötelezővé vált a magyar iskolákban. (Eduline) Ennek oktatására a tanárokat a Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület képezte ki, aminek logója a jobb oldalon látható.

http://idokjelei.hu/2015/01/a-davosi-vilaggazdasagi-forumon-new-age-meditaciot-is-tanultak-a-resztvevok/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése