Az RBK-Tv szondázta a hatalmas ország lakosságát. (Nyilván nem Szibériában és a Távol-Keleten, hanem inkább Nyugat-Oroszország közvélekedésére voltak kíváncsiak.)
“Mit kivánna Ön a Mikulástól?”-volt a kérdés, amire választ vártak. Az összesítésnél aztán komoly csuklásba kezdtek a fölmérők.
A válaszadók 6 százaléka kérné a Gyedmaróztól az Oroszországot “súlytó” szankciók eltörlését, 7,4 százalék óhajtana stabil rubelt. 27,3 százaléknyi válaszadó jelezte, hogy békét Ukrajnával kéréssel fordulna a Mikuláshoz, és ezután jött csak a “feketeleves”! A válaszadók 59,3 százaléka a Szovjetunió II.-t kérné a nagyszakállútól.
СССР 2.0
Ez az adat egyszerűen sokkolta az adatfeldolgozókat. Nem erre számítottak! Dacára annak, hogy kérdéseket nem fogalmaztak meg, mindenki kívánhatott szíve és esze szerint bármit.
Rá is “ugrott” a témára Mihail Gyeljagin politikai elemző. Nem kevesebbet állapított meg erről az “iszonyatos” ötletről, minthogy az “az emberek biztonság utáni vágyait, reményeit, és a megújulás iránti igényt jelenti. A Szovjetunió az, ami megvédi őket minden kellemetlenségtől, és stabilitást jelent számukra minden rosszal szemben, és a béke legfőbb garanciája Ukrajnával!”
Így magyarázta az óhajt a politikai elemző. Ami pedig a szemellenzős liberális médiákban sugalltakkal ellentétben áll. A Szovjetunió feltámasztásának ilyen mérvű igénye-még ha új alapokon is-világosan megfogalmazza: az első elmúlt negyedszázad hazaárulás volt!

https://balrad.wordpress.com/2015/01/07/csuklas-moszkvaban/