A Wall Street Journal szerint az olaj világpiaci árának összeomlása miatt a US Steel Corporation átmenetileg felfüggeszti Ohio-i üzemét, amely az olaj- és gázipar számára gyárt csöveket, vezetékeket.
Hídfő.net.ru | Olajvezeték
A cég így 614 alkalmazottját küldi el fizetés nélküli szabadságra. A US Steel alkalmazottainak értesítéseket küldtek a felfüggesztésekről és elbocsátásokról, mondván, hogy az olajpiacon a termékeik iránt csökken a kereslet, emiatt nehéz a helyzet. A cég alkalmazottai várhatóan 2015. márciusától mennek fizetés nélküli szabadságra.
A világpiaci olajárak meredeken estek tavaly nyár óta, ami a nyugati szakértők szerint a piacon mutatkozó túlkínálatnak köszönhető. A Kőolaj-exportáló Országok Szervezete november 27.-i döntése, miszerint tartják a napi 30 millió hordó olaj termelési kvótát, csak hozzájárult az árzuhanás súlyosbodásához. A kvóták elhagyásáról végül azt követően született döntés, hogy Szaúd-Arábia energiaügyi minisztere, Ali Al-Naimi szerint a szervezet meg kell védje piaci részesedését, és meg kell akadályozza az árak tovább zuhanását, hogy csökkentse az OPEC-en kívüli termelést.

http://www.hidfo.net.ru/2015/01/07/bezar-egy-amerikai-gyar-az-alacsony-olajarak-miatt