2014. december 30., kedd

Valcman donbasszi szenet venne

dér
Tegnap este Nyalókakirály nagy kényszeredetten bevallotta, hogy a kijevi udvar a donbasszi szén megvásárlása fanyalodik.
Valcman beismerte, hogy helytartósága minden tartalékát felélte, nyakukon a zimankó, és senki nem hajlandó rezsimjét kisegíteni. (Fegyvereket adnak a természetes barátok és szövetségesek, lehet azokkal is tüzelni-meg is teszik-de hát azoknak a tüzétől csak kihűlni lehet. Meleget legfeljebb közvetve.)
Fizetnek ők Donbassznak a szénért-ha kapnak-csak legyen! Nyalókakirály ugyanakkor kifejezte azon határozott óhaját is, hogy a szénért általuk kifizetett pénz a bányászok fizetésére és a bányák működtetésére fordítódjék. (Amiket aztán ők újra-meg újra leromboltatnak martalócaikkal. Lenne is mivel, merthogy Kramatorszknál igen komoly latorerőt csődített már össze a kijevi udvar. Márpedig Kramatorszk közelebb van a donyecki szénmedencéhez, mint Kijevhez! Jóval közelebb!)
Andrej Purgin a DNR Nemzeti Tanács szóvivője megerősítette a kijevi udvar vágyakozó ajánlattételét a donbasszi szénre. Mint mondotta, az ötlet Donbassz és Kijev között az első lépés a gazdasági kapcsolatok terén.
Egyébiránt a térség harctéri eseményei tegnap déltől elmaradtak a “várakozástól”! Említésre méltó összecsapások nem történtek tegnap késő délutántól ma reggelig.
Az este folyamán még néhány latorgránát becsapódott Donyeck “Kujbisev” kerületébe, meg a repülőtér régi termináljának területére, de zajkeltésen túl komolyabb problémát szerencsére nem jelentettek.
Az éjszaka folyamán Gorlovka északnyugati peremét is elérte egy pár latorgránát, de a város lakossága zömmel pincékben éli mindennapjait-viszonylagos biztonságban Valcman martalócainak tüzérségétől.
hóe
Luhanszkban ma bejelentették, hogy terv van egy újabb tárgyalási forduló megtartására a Népköztársaságok, Kijev és az EBESZ részvételével. Nem ismeretes ugyanakkor, hogy ez a tárgyalási forduló a Minszki Kontaktcsoport újabb szócséplése lenne. Ugyanakkor a résztvevők között nincs megemlítve Oroszország képviselője Ha pedig nincs megemlítve, az aligha nyelvbotlásként értelmezendő. Konkrét helyszínről és időpontról sem kaptunk információt.

https://balrad.wordpress.com/2014/12/30/valcman-donbasszi-szenet-venne/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése