Az amerikai haditengerészet csendes-óceáni főparancsnoksága bejelentette, hogy az Egyesült Államok rombolót küld a Jáva-tengerre. A modern csapásmérő eszközökkel felszerelt hajóra szerintük azért van szükség a Dél-kínai-tenger határán, hogy közreműködjön az AirAsia utasszállító repülőgépének felkutatásában, ami az utóbbi napokban tűnt el.
Az amerikai flotta jelenlétére természetesen nem az USA akaratából az amerikai terjeszkedés részeként, hanem az indonéziai kormány kifejezett kérésére van szükség. A szigorúan békés misszióra a 7. flotta USS Sampson rombolóját küldik, egyenesen San Diegóból.
Hídfő.net.ru | USS Sampson
Az AirAsia QZ8501-es járata vasárnap reggel vesztette el a kapcsolatot a légi irányítással. Az USA a civil gép eltűnésére hivatkozva azonnal katonai erőt csoportosít át a Dél-kínai tenger határára. Kíváncsian várjuk az arra vonatkozó híreket, hogy a gép felkutatását követően vissza is tér San Diegóba, - mert felmerül a gyanú, hogy az USA újabb rombolója valójában a közeljövőben várható demokráciaépítés előkészületeként érkezik a térségbe.

http://www.hidfo.net.ru/2014/12/30/az-egyesult-allamok-rombolot-kuld-java-tengerre