2014. december 4., csütörtök

Terrorakció Groznijban

groznij
Groznij határában az éjjel szélsőséges iszlám csecsen terroristák egy blokkposztnál megöltek öt orosz rendőrt.
groznij2
Ezt követően a három személyautónyi bandita berontott Groznijba, és bevették magukat a város Információs Center nevű épületébe.
groznij1
Az orosz biztonsági szervek néhány perccel később lezárták a városközpontot, és körbevették az épületet, ami eddig még nem tisztázott okok miatt kigyulladt.
groznij3
Hajnalban aztán megrohamozták a később egyik elfogott bandita vallomása alapján tizenöt briganti által megszállt házat. A támadás során végeztek hat latorral. Egyet élve kerítettek kézre, viszont valószínű, hogy a többi nyolcból saslik lett.



https://balrad.wordpress.com/2014/12/04/terrorakcio-groznijban/



A grozniji felfordulásról a Bal-Rad információi.
A reggeli “takarítást” követően csinálták meg a rendőregyenruhát viselő terroristák a második felvonást. Egy rendőrőrs épületét támadták meg, ahol tíz rendőrt gyikoltak meg, 18 másikat pedig megsebesítettek. Eddigi értesüléseink szerint ebben a második támadásban részt vett banditák közül a biztonsági erők 19 – et lőttek ki.
piac
Az összecsapás helyszíne mellett található a város “Berkat” nevű piaca, ami éjjel – nappal üzemel. A ma hajnali összecsapás kissé megzavarta az ügymenetet, de a második forduló az már “komoly működési” zavarokat okozott! Amikor lángba borult a fél piac, a már sokat látott groznijiak is aggódni kezdtek.
Délután négyre aztán helyre állt az élet Groznijban, bár a hangulat feszült.
A hajnali támadásban leégett Tájékoztatási Központ épületét le kell teljesen bontani. Az épülettűz eloltása utáni kutatásban több robbanó szerkezetet is találtak a biztonságiak.
Ráérdeklődtünk a Donbasszban száztíz milicistával végző partizáncsoport esetére is. A históriából annyi igaz, hogy a DNR hírszerzése tudomására jutott, hogy Nyalókakirály zsoldoshordája civil ruhákba bújtatott jobbszektoros pribékekből kíván osztagokat szervezni, és a DNR felségjelzéseivel ellátott tankok fedezete mellett kívánják őket a “gyanútlan népköztársaságiakra” ráereszteni. A diverzánshorda még csak szervezési fázisban van.
Ami viszont konkrétum: a tegnapi donyecki reptérre belopakodni akaró, és saját tüzérsége által kinyírt közel negyven pribék között kettő amerikai állmpolgár tetemére bukkantak. Okmámyaik szerint tősgyökeres amerikaiak, és texasi szűkebb környezetből érkeztek a donbasszi szafarira. Csak hát nem úgy képzelték el a buli végét, hogy ők lesznek kiterítve a vadászat végén! A DNR hatóságai jelesre vizsgáztak viszont humanizmusból. Express ajánlva küldték őket Kijevbe. Már valószínűleg meg is érkeztek. Andrej Liszenko vakarhatja a fejét, hogy ezt miként kommunikálhatná úgy, hogy ezek oroszok.
bar
Amúgy pedig mintha nem is lenne aláírt tűzszüneti megállapodás Donbasszban, a felek továbbra is vígan lövöldöznek egymásra. Fölösleges is megemlíteni az összecsapások helyszíneit, amik egyébiránt tüzérségi szerszámok bevetésével zajlik. Önjáró és vontatott lövegek, imitt – amott tankok munkálkodnak. Inkább érdemes lenne felderíteni azokat a helyeket, ahol nincsenek harcok. Amik összességében véva nem nagyon hevesek, de zavaróak a civil lakosságra nézvést. Ma egyébiránt kilenc polgári személy erőszakos halálát közölte a jelentés.
kar
Peszkinél kissé komolyabb a helyzet. Itt a népköztársaságiak erőlködnek, hogy megszerezzék a latroktól a várost. Itt már kézifegyverekkel harcolnak, ami elég közeli harcérintkezést jelent.
Mariupol körül is volt ma “pezsgés”! a valcmanisták 13. és 21. számú latorposztja bánták Vinogradovnál és Talakovkánál. Egy népköztársasági “Grad” – üteg rendezte le őket.
Sztacia Luhanszkajához viszont harminc darab különféle latorpáncélos érkezett, és vert ott tanyát.
Krimszkojénál a pribékhorda pontonhíd építéséhez fogott a Szeverszkij Donyecen. A hírre elkezdett mozgolódni Szlavjanoszerbszk, Szmelo, és Frunze milicista népsége is.

https://balrad.wordpress.com/2014/12/04/hirek-groznijbol-es-donbasszbol/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése