A legfrissebb értesüléseink szerint kereken egy tucatnyi iszlamista terrorista került élve vagy félholtan a biztonsági erők kezeire tegnap Groznijban.
grozpi
A dolog mindenképpen örömteli, hiszen először fordult elő az SZBU – történetében, hogy kimondottan terrorakcióban részt vevő terroristák közül egynél többet sikerült élve elkapni.
Úgy bánnak most velük, mint a hímes tojásokkal. A legelevenebbeket már Moszkvába is repültették, néhányukat pedig foltozgatják túlórában egy grozniji speciális sebészeten. Amint útrakész állapotúra varrják őket, ezek is átkerülnek majd testvéreikhez, az orosz BM Fő Klinikai Kórházába.
A zaporozzsjei atomerőműben történt “malőr” kapcsán a kijevi udvar a legszigorúbb titkolódzást rendelte el. Az égvilágon semmiféle információ nem adható a történtekről. A városban több robbanásról beszélnek, de nem “terrorcselekményről”! A jelleget illetően azért mindenki megjegyzi, hogy az nem “pripjatyi” (csernobili) forma volt, ám nagyobb veszélyről suttognak.
erőmű
Az okot illetően az látszik a legvalószínűbbnek, hogy az egyébként orosz típusú reaktorba amerikai fűtőanyagot raktak, ami pedig nem igazán kompatibilis.
Közvetlenül az esemény bekövetkezte után egy mérnök az erőműből azt telefonálta haza, hogy “igen komoly a baj, megtesznek mindent, de nem tudja hogy ez mire lesz elég!”
Többen emlékeztetnek, hogy szeptemberben az erőműben járt a Greenpace egyik szakértője, Toby Myunhmayer, aki elborzadt a tapasztaltaktól, és tragédiák sorozatának bekövetkeztét jósolta a látottak alapján. Myunhmayer akkor kijelentette, hogy az amerikai fűtőanyag betáplálása a reaktorba több mint veszélyes. A csernobilit sokszorosan meghaladó mértékű katasztrófa fog megtörténni, amely Európa jelentős részét fogja tönkretenni!
Odesszában, Zaporozzsjéban, és az erőmű ellátási körzetében időszakos áramkimaradások vannak, és továbbra is várhatóak.
A kijevi udvar mára ígért valamiféle tájékoztatást.
https://balrad.wordpress.com/2014/12/05/groznij-zaporozzsje/



A tegnapelőtti Jurij Prodan Főszénügyi bejelentés, miszerint elfogyott Maradék – Ukrajna széntartaléka, pánikot váltott ki a kijevi udvarban. A főszénügyes ugyan jelezte, hogy van szén a szomszédban csak előre kéne fizetni érte, egy kissé kisimította az udvar ráncos homlokokat. Na nem a tudattól hogy van pénz dögivel a kincstárban! Azzal tisztában voltak, hogy nincs. Nyilván figyelemmel kísérhették a “magyar gyakorlatot” – mert egyből kitalálták a vélhető “legjobb megoldást”! Adjuk el amije még van Maradék – Ukrajnának.
Horngyulai megoldás született! Ma már piacra is dobták Nyalókakirály birodalmának energaszektorát. Rohamtempóban hirdette meg a kótyavetye tárgyát a Maradék – Ukrajna Állami Vagyonkezelő Alap névre keresztelt brókercég, és ma már vitték is a javakat a “befektetők”!
Majd 19 millió dollárnyi summára tett szert a kincstár ezzel a bulival. A “Dnyeprenergo”, a “Centrenergo”, és a “Donbasszenergo” közel húsz százaléka lett a boldog új tulajdonosok aranybányája. (A befolyt összeg a valós érték cca. 15 százaléka.)
vezeték
Lett is öröm fönt a palotában! Van már némi pénzmag – vegyük hát meg gyorsan a szenet. Ekkor jött a feketeleves. Amit a Kremlben főztek. Tavarisi! Tolka za rublej! Csak rubelért! No ebből van most egy kis kavar. Nincs rubele a Birodalomnak. Nincs szene se a birodalomnak. Csak amerikai dollárjuk van. Úgy jó egyheti szénszükségletre való. De mit ér a dollár, ha nem kapni érte semmit?
Beindult hát a csencselés!
Amúgy pedig a szenesvonatok ott várakoznak megrakodva a vasúti határokon. Csak arra várnak, hogy a moszkvai “váltóőr” szabadra állítsa a pályát!


https://balrad.wordpress.com/2014/12/05/beindult-a-biznisz-maradek-ukrajnaban/